Bus ernstig beschadigd bij eenzijdig ongeval in Heemskerk

Lijnbus 05HEEMSKERK - Bij een eenzijdig ongeval met een lijnbus is donderdagavond even na half acht een bus zwaar beschadigd geraakt. De chauffeur van de bus is vermoedelijk onwel geworden, waarna hij in aanrijding is gekomen met een lichtmast naast de rijbaan. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De chauffeur is door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Passagiers van de bus zijn ook nagekeken, maar kwamen met de schrik vrij. Voor hen werd vervangend vervoer geregeld.

De brandweer is eveneens ter plaatse gekomen om de lantaarnpaal en de bus veilig te stellen. De bus is uitgeschakeld en omdat de bus op aardgas reed, is de technische dienst van de busmaatschappij ter plekke gekomen om samen met de brandweer de aardgasleiding te controleren. Voor de lantaarnpaal is de gemeente aanwezig geweest. De paal is door de brandweer op het trottoir gelegd en de stroomvoorziening is door de gemeente afgesloten. Later wordt de lichtmast vervangen.

Nadat de bus met onder andere flinke ruitschade naar een veilige plek is gereden, was de weg weer vrij. De politie leidde tot die tijd het verkeer in goede banen, wat wel enige vertraging heeft opgeleverd, omdat er maar een rijstrook beschikbaar was.

Lijnbus 01-border

Lijnbus 02-border

Lijnbus 03-border

Lijnbus 04-border

Lijnbus 05-border

Lijnbus 06-border

Lijnbus 07-border

Lijnbus 08-border

Lijnbus 09-border

Lijnbus 10-border

Lijnbus 11-border

Lijnbus 12-border

Lijnbus 13-border

Lijnbus 14-border

Lijnbus 15-border

Foto's: Bjorn Muskee

Twitter

112ijmond Nu online: Brand in flatwoning aan de Gildenlaan in Velsen-Noord - https://t.co/i1JZumSSrH
13hretweetfavorite
112ijmond Nu online: Vrouw gewond bij kop-staartaanrijding op de Ruysdaelstraat in Heemskerk - https://t.co/woNnejZ0MR
21hretweetfavorite
112ijmond Nu online: Drie aanhoudingen na overvalmelding op BCC-winkel in Beverwijk - https://t.co/Pf6pAn6oGd
112ijmond Nu online: Scooterrijdster gewond door oliespoor op rotonde Rijksstraatweg Heemskerk - https://t.co/vVS23HpWoF
112ijmond Nu online: Consternatie door brand op balkon van woontoren Korona in Beverwijk - https://t.co/9rjpMuY8xa

Facebook