April 2016 en nieuwer

Filter
 • ‘Fire Defender’ blussysteem op Heemskerks brandweervoertuig

  20160621 firedefender 10 200HEEMSKERK – De Brandweer Kennemerland neemt binnenkort een nieuw systeem in gebruik om branden te beperken en te bestrijden: de Fire Defender. Dit blussysteem bestaat uit buizen voorzien van kleine gaatjes, die gekoppeld kunnen worden. Gevoed met water kan zo een waterscherm van zo’n tien meter hoog gevormd worden. Het systeem is eenvoudig en snel aan te leggen, bijvoorbeeld in steegjes of tussen twee gebouwen. Het waterscherm kan een gevel koelen en voorkomen dat een brand overslaat van het ene naar het andere gebouw.

 • 19-jarige man opgepakt voor overval Heemskerkerweg Beverwijk

  20160314 NF Overval1400 1 200BEVERWIJK – De politie heeft een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op 14 maart 2016 op een bezorgrestaurant in Beverwijk. De aangehouden 19-jarige Heemskerker wordt verdacht van het plegen van de gewapende overval op een bezorgrestaurant aan de Heemskerkerweg. Een medewerker werd hierbij bedreigd met een vuurwapen en een geldbedrag werd buitgemaakt. De 19-jarige verdachte is ingesloten en direct na zijn aanhouding werd in zijn woning een doorzoeking gedaan.

 • Aanrijding tussen personenauto’s op de Geesterweg Uitgeest

  20160606 uitgeest 5 200UITGEEST – Op de kruising van de Geesterweg met de afrit van de snelweg A9 in Uitgeest heeft maandag aan het begin van de avond een aanrijding plaatsgevonden. Een personenauto die vanaf de snelweg kwam, kwam omstreeks half zeven in botsing met een personenauto die over de Geesterweg reed. Politie, ambulance en brandweer werden opgeroepen om assistentie te verlenen. De betrokkenen werden door ambulancepersoneel onderzocht, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

 • Auto rijdt klapt tegen bedrijfspand na aanrijding in Velserbroek

  20160629 wagenmaker vko 08 200VELSERBROEK – Een automobilist is woensdagmiddag met zijn auto tegen een bedrijfspand geklapt na aan aanrijding in Velserbroek, met een aanzienlijke ravage tot gevolg. Het ongeval gebeurde rond half vijf in de Wagenmakerstraat. Na een botsing met een andere auto reed de wagen de voorgevel van het bedrijfspand in. Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse. Gelukkig bleef het letsel beperkt en kwam iedereen met de schrik vrij. De schade aan het bedrijfspand en de wagens is groot.

 • Auto schiet van de snelweg na aanrijding op A9 bij Beverwijk

  20160607 A9beverwijk 2 200BEVERWIJK – Een personenauto is dinsdagavond van de snelweg geschoten na een aanrijding met een andere auto. Het ongeval gebeurde op de A9 richting Alkmaar, net voorbij de afslag van de Beverwijkse Bazaar. De twee voertuigen botsten door nog onbekende oorzaak op elkaar. Een van de wagens kwam op de linkerrijstrook tot stilstand, de andere auto schoot in volle vaart van de weg, van het talud af, over een greppel om uiteindelijk op een parallelweggetje naast de A9 tot stilstand te komen.

 • Auto vliegt uit de bocht en klapt tegen muur van gemaal

  20160628 noordersluis 2 200VELSEN-NOORD – Op de Noordersluisweg tussen Velsen-Noord en IJmuiden heeft dinsdagavond omstreeks half tien een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam vanuit Velsen-Noord en verloor in de bocht bij het gemaal de macht over het stuur. Zijn auto klapte tegen de muur van het gemaal en schoot daarna terug de weg op. In eerste instantie werd gemeld dat de bestuurder bekneld zat in zijn voertuig. Daarop zijn direct politie, brandweer, ambulances en de traumahelikopter gealarmeerd.

 • Automobiliste klapt op vluchtheuvel op de Tolweg in Heemskerk

  20160620 tolweg 7 200HEEMSKERK – Een automobiliste is maandagavond met haar voertuig op een vluchtheuvel geklapt op de Tolweg in Heemskerk. De vrouw kwam uit de richting van Uitgeest, toen zij ter hoogte van de kruising met de Communicatieweg vermoedelijk op de verkeerde weghelft belandde en een aanzienlijk stuk spookreed. Ter hoogte van de Beyaertlaan moest de vrouw uitwijken voor een tegenligger en klapte de auto tegen een paaltje en kwam op de vluchtheuvel tot stilstand. Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

 • Brandweer heeft primeur met ‘Arbeidshygiënecontainer’

  20160531 container 06 200KENNEMERLAND – De Regionale Brandweer Kennemerland heeft vandaag een nieuwe, speciaal ontwikkelde, ‘Arbeidshygiënecontainer” in dienst genomen. Gisteren was de officiële presentatie en vanaf vandaag, 1 juni, is de container inzetbaar in de hele regio. Deze container is de eerste en nog enige in Nederland. Dankzij deze mobiele container krijgen de brandweermensen in Kennemerland direct na een (brand)inzet op locatie een schoon bluspak en toebehoren. De rook en roet wordt van de gebruikte pakken gespoten waarna deze worden gewassen.

 • Brandweer in actie voor binnenbrand Jan van Rietwijkstraat

  20160618 brand 10 200HEEMSKERK – De brandweer is zaterdagavond in actie gekomen na een melding van een binnenbrand in een woning aan de Jan van Rietwijkstraat in Heemskerk. Bewoners zaten net te eten, toen plotseling de rookmelder afging en er rookontwikkeling ontstond in huis. Daarop is direct 112 gebeld. In eerste instantie werd gedacht aan een schoorsteenbrand, daarom werd de schoorsteen geïnspecteerd met behulp van de autoladder. Het rookkanaal bleek echter helemaal schoon.

 • Dierenambulance en brandweer in actie om pulletjes te redden

  20160612 pulletjes 7 200BEVERWIJK – De dierenambulance en de brandweer zijn zondag rond het middaguur in actie gekomen om enkele pulletjes te redden in Beverwijk. De kleine eendjes zwommen in de vijver tussen de Plesmanweg en de Lindberghstraat, toen zij door een rooster vielen en in een duiker onder de weg terecht kwamen. Medewerkers van de dierenambulance wisten twee pulletjes al snel te redden. Samen met de brandweer is gezocht naar meer eendjes. Uiteindelijk werden die niet meer gevonden in de buis.

 • Felle brand in opslagruimte voor afvalcontainers in Beverwijk

  20160619 brand 2 200BEVERWIJK – In een opslagruimte voor afvalcontainers aan de Wijkermeerweg ter hoogte van de A22 in Beverwijk is zondagmiddag brand uitgebroken. Diverse afvalcontainers gingen rond half vijf in vlammen op, wat gepaard ging met aanzienlijke rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse en wist de brand met twee stralen hoge druk vrij snel te blussen. Omdat het opslaghok tegen een transformatorhuisje van het energiebedrijf aan stond, heeft de brandweer het gebouwtje opengebroken om te controleren of het vuur was overgeslagen.

 • Mannen aangereden bij conflict op de Olieslagerslaan Beverwijk

  20160612 olieslagers 1 200BEVERWIJK – Bij een conflict en aanrijding in Beverwijk zijn zondagmiddag twee gewonden gevallen en enkele aanhoudingen verricht. Het incident vond plaats rond half één op de Olieslagerslaan. De politie onderzoekt nog wat er exact is voorgevallen. Wel is duidelijk dat bij het conflict een man werd aangereden door een auto en daarbij gewond raakte. De auto is bovendien over de voet van een tweede man gereden die eveneens letsel opliep. De betrokken auto is er daarna vandoor gegaan.

 • Paard na lange reddingsactie uit sloot gehaald in Velserbroek

  20160628 paard velser 03 200VELSERBROEK – Een te water geraakt paard is dinsdagochtend na een langdurige reddingsoperatie uit een sloot gehaald in Velserbroek. Het dier was door nog onbekende oorzaak langs de Oostlaan te water geraakt, waarop om tien voor elf de brandweer erbij werd gehaald om het paard te redden. Het paard zat in de hoek van de sloot en kon geen kant meer op. Met man en macht werd geprobeerd de paard uit de sloot te krijgen. Het dier raakte daarbij zichtbaar vermoeid en moest snel uit de sloot worden gehaald om te kunnen overleven.

 • Pannenkoekenschip leeg gepompt door brandweer

  zuiderkade schip lek 19062016 14 borderBEVERWIJK - De brandweer heeft vanmiddag het pannenkoekenschip aan de Zuiderkade in Beverwijk opnieuw moeten leeg pompen. Het schip was vol gelopen met water en begon steeds schever te hangen. Direct werd de brandweer met spoed ter plaatse gevraagd. Met behulp van een motorspuit en zuigbuizen is er een behoorlijk berg water uit het schip gepompt. Ook heeft de havendienst een kijkje genomen bij het schip. Op 5 november 2015& 19 Februari 2016 was het ook al raak, ook toen heeft de brandweer uren lang water gepompt.

 • Parkeerplaats afgezet na vondst verdacht vat en jerrycan

  20160602 vaten McD 04 200SANTPOORT-NOORD – De politie heeft donderdagmiddag een parkeerplaats langs de Vlietweg nabij de Mc Donalds in Santpoort-Noord afgezet, na de vondst van een verdacht vat. Rond half twee kwam de melding binnen dat er een groot, blauw vat was aangetroffen, waarna brandweer en politie ter plaatse kwamen. Twee brandweermannen zijn met ademlucht om op onderzoek uitgegaan bij het vat. In de bosjes achter het vat werd door hen ook nog een jerrycan aangetroffen die in de sloot lag.

 • Veel schade bij aanrijding op de Ringvaartweg in Beverwijk

  20160619 ongeval 6 200BEVERWIJK – Bij een aanrijding op de Ringvaartweg in Beverwijk is zondagavond veel schade ontstaan. Een personenauto en een bedrijfswagen klapten even na half negen op elkaar. Politie, brandweer en ambulancedienst werden opgeroepen om assistentie te verlenen. De inzet van de brandweer bleek uiteindelijk niet nodig. De bestuurder van de personenauto is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De overige inzittenden kwamen met de schrik vrij.

 • Veel schade bij forse aanrijding op kruising in Heemskerk

  20160606 heemskerk 4 200HEEMSKERK – Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s in Heemskerk is maandag aan het eind van de middag veel schade ontstaan. Het verkeersongeval vond plaats op de kruising van de Jan Ligthartstraat met de Tolweg en de Plesmanweg. Politie, ambulance en brandweer kwamen met spoed ter plaatse omdat er mogelijk sprake was van beknelling. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat uiteindelijk niet het geval. Ambulancepersoneel heeft de betrokkenen onderzocht maar iedereen hield vooral de schrik over aan het ongeval.

 • Vrouw gewond, man aangehouden na conflict in Beverwijk

  20160619 conflict 8 20BEVERWIJK – Bij een conflict in een woning aan de Plantage in Beverwijk is zondagmiddag een vrouw gewond geraakt. Politieagenten hebben ter plekke een man aangehouden. De melding van het conflict kwam rond vijf uur bij de hulpdiensten binnen. Diverse eenheden van de politie en de ambulancedienst kwamen daarop ter plaatse. Ook een hondengeleider was aanwezig, maar hoefde niet in actie te komen. Hulpverleners hebben zich over de vrouw ontfermd. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Twitter

112ijmond Nu online: Zoekactie met politiehond en helikopter naar inbreker in Beverwijk - https://t.co/IjhcluuXUt
14hretweetfavorite
112ijmond Nu online: Politiehonden oefenen met vuurwerk in Velsen-Zuid - https://t.co/su5RTk8Nrp
112ijmond Nu online: Aanrijding tussen auto en vrachtwagen in Velsen-Noord - https://t.co/3N2JParmyQ
112ijmond Nu online: Brand in badkamer van appartement in de Amstelstraat Beverwijk - https://t.co/NZkEMbKKTD
112ijmond Nu online: Baanstraat Beverwijk afgezet na melding van schietpartij - https://t.co/qrrDlvPEnY

Facebook

Advertentie

De website van 112ijmond.nl maakt gebruik van cookies! Wij (en derden) plaatsen deze cookies voor de technische werking en verbetering van de site, het bijhouden van statistieken en voor het weergeven van (gepersonaliseerde) advertenties. Wij vragen dan ook uw goedkeuring. Door op de accepteer-button te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.