April 2016 en nieuwer

Filter
 • ‘Fire Defender’ blussysteem op Heemskerks brandweervoertuig

  20160621 firedefender 10 200HEEMSKERK – De Brandweer Kennemerland neemt binnenkort een nieuw systeem in gebruik om branden te beperken en te bestrijden: de Fire Defender. Dit blussysteem bestaat uit buizen voorzien van kleine gaatjes, die gekoppeld kunnen worden. Gevoed met water kan zo een waterscherm van zo’n tien meter hoog gevormd worden. Het systeem is eenvoudig en snel aan te leggen, bijvoorbeeld in steegjes of tussen twee gebouwen. Het waterscherm kan een gevel koelen en voorkomen dat een brand overslaat van het ene naar het andere gebouw.

 • 19-jarige man opgepakt voor overval Heemskerkerweg Beverwijk

  20160314 NF Overval1400 1 200BEVERWIJK – De politie heeft een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op 14 maart 2016 op een bezorgrestaurant in Beverwijk. De aangehouden 19-jarige Heemskerker wordt verdacht van het plegen van de gewapende overval op een bezorgrestaurant aan de Heemskerkerweg. Een medewerker werd hierbij bedreigd met een vuurwapen en een geldbedrag werd buitgemaakt. De 19-jarige verdachte is ingesloten en direct na zijn aanhouding werd in zijn woning een doorzoeking gedaan.

 • 77 woningen zonder stroom na wateroverlast en brand

  20160926 Alkmaarseweg 7 200BEVERWIJK – In totaal 77 woningen aan de Alkmaarseweg en omliggende straten in Beverwijk kwamen maandagavond zonder stroom te zitten. De oorzaak was wateroverlast en een daaropvolgende brand. Rond kwart over tien meldde een bewoner van de Alkmaarseweg dat er wateroverlast ontstond in huis. Het water bleek afkomstig uit een bovengelegen badkamer. Bij aankomst van de brandweer bleek het water in de meterkast gelopen te zijn, waardoor een brandje ontstond. Dat ging gepaard met vonken, geknetter en rook.

 • Aangehouden jongeren lopen geboeid naar het politiebureau

  20160412 LaanderNederlanden 9 200BEVERWIJK – Drie aangehouden jongeren zijn dinsdagavond geboeid naar het politiebureau van Beverwijk gelopen, een wandeling van zo’n honderd meter. Het drietal was kort daarvoor met nog twee anderen door twee politieagenten aangehouden in een parkje tussen de Laan der Nederlanden en de Adigestraat, schuin tegenover het bureau. Politiemensen waren naar verluidt bezig met een melding van een scooterdiefstal en wilden de vijf jongens controleren. Het vijftal kon of wilde zich echter niet legitimeren.

 • Aanrijding met ambulance en personenauto op Amsterdamseweg

  20160922 n202 ambu 02 200VELSEN-ZUID – Een ambulance die met optische en geluidssignalen over de Amsterdamseweg (N202) in Velsen-Zuid reed, is donderdagmiddag in botsing gekomen met een personenauto. Het ongeval gebeurde even voor half drie ter hoogte van de afrit van de A22. De bestuurder van de personenwagen merkte de ambulance te laat op met een aanrijding tot gevolg. In de ambulance bevond zich al een patiënt, die met een andere ambulance verder naar het ziekenhuis is vervoerd. Verder raakte niemand gewond bij het ongeval: iedereen kwam met de schrik vrij.

 • Aanrijding tussen auto en fietser op kruising in Beverwijk

  20160704 bergerslaan 3 200BEVERWIJK – Op de kruising van de Bergerslaan met de Laan van Kanaän in Beverwijk heeft maandagavond een verkeersongeval plaatsgevonden. Een fietser werd geschept door een auto en kwam daarbij ten val. De ambulancedienst en de politie waren snel ter plaatse om assistentie te verlenen. De fietser is door ambulancepersoneel onderzocht. Gelukkig bleek het letsel mee te vallen en hoefde de man niet naar het ziekenhuis. Politiemensen assisteerden bij de afhandeling van het ongeval.

 • Aanrijding tussen personenauto’s op de Geesterweg Uitgeest

  20160606 uitgeest 5 200UITGEEST – Op de kruising van de Geesterweg met de afrit van de snelweg A9 in Uitgeest heeft maandag aan het begin van de avond een aanrijding plaatsgevonden. Een personenauto die vanaf de snelweg kwam, kwam omstreeks half zeven in botsing met een personenauto die over de Geesterweg reed. Politie, ambulance en brandweer werden opgeroepen om assistentie te verlenen. De betrokkenen werden door ambulancepersoneel onderzocht, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

 • Afrit Bazaar dicht na ongeval, kinderen krijgen traumaknuffel

  20160501 A9bazaar 8 200BEVERWIJK - De afrit Beverwijkse Bazaar van de snelweg A9 was zondagmiddag in noordelijke richting geruime tijd afgesloten na een verkeersongeval. Drie personenauto’s klapten vlak voor de afslag door nog onbekende oorzaak op elkaar. Een vierde voertuig raakte niet bij het ongeval betrokken maar kreeg motorpech. Diverse hulpdiensten, Rijkswaterstaat en een bergingsbedrijf waren snel ter plaatse om assistentie te verlenen. Vanwege de gevaarsetting moest de afrit en de rechterrijstrook worden afgekruist.

 • Ambulancevoertuig betrokken bij ongeval Noordersluisweg

  20161105 IJmuiden 3 200IJMUIDEN – Een ambulancevoertuig is zaterdagochtend betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de Noordersluisweg tussen Velsen-Noord en IJmuiden. De zogeheten Rapid Responder (een ambulanceverpleegkundige solo in een personenauto) was met spoed onderweg naar een melding in IJmuiden, toen het rond kwart voor tien mis ging. Tijdens een flinke bui met winterse neerslag gleed het ambulancevoertuig in een bocht net voorbij het gemaal naar links en raakte een tegemoetkomende auto.

 • Arrestatieteam doet inval aan de Wijkerstraatweg Velsen-Noord

  20160502 Arrestatieteam 10 200VELSEN-NOORD - Het Arrestatieteam (AT) van de politie is dinsdagmiddag een woning binnen gevallen aan de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord. Voorafgaand aan de inval stonden leden van het Arrestatieteam, politieagenten en ambulancepersoneel lange tijd aan het begin van Velsen-Noord te wachten. Rond half één kwamen de hulpdiensten in actie: Agenten in kogelwerende vesten sloten het winkelgebied aan de Wijkerstraatweg af en het Arrestatieteam maakte zich in de Melklaan gereed voor de instap.

 • Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning in Beverwijk

  20160415 AT1400 6 200BEVERWIJK – Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagavond een verwarde man uit zijn woning gehaald. Dat gebeurde rond zeven uur in de Herman Heijermanslaan in Beverwijk, in de wijk Broekpolder. Voor de inzet van het AT werd gekozen na een inschatting van de risico’s en scenario’s, zo meldt de politie. Ook stonden twee ambulances en de brandweer stand-by. Na een voorbespreking op het politiebureau van Beverwijk vertrokken alle diensten en eenheden naar het adres waarna de instap plaatsvond.

 • Auto door brand verwoest op parkeerplaats Olieweg

  20161119 Olieweg 7 200VELSEN-NOORD – Een geparkeerde auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag door brand verwoest in Velsen-Noord. Het voertuig stond op een parkeerterrein naast een distributiecentrum aan de Olieweg, toen omstreeks tien voor vijf werd ontdekt dat er brand was uitgebroken. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Brandweermensen hadden de brand snel onder controle, maar desondanks is de auto zwaar beschadigd geraakt.

 • Auto klapt achterop trailer van vrachtwagen in Beverwijk

  20161212 Beverwijk 6 200BEVERWIJK – Een automobiliste is maandag aan het begin van de avond gewond geraakt, toen zij met haar auto achterop de trailer van een vrachtwagen klapte in Beverwijk. Het ongeval gebeurde omstreeks zes uur op de Laan der Nederlanden. De bestuurster reed de tunnelbak uit richting de kruising met de Italiëlaan, maar zag de vrachtwagencombinatie voor haar niet staan en botste met haar wagen hard tegen de oplegger. Politie, ambulance en brandweer kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen.

 • Auto klapt tegen lantaarnpaal en raakt zwaar beschadigd

  20161101 Heemskerk 1 200HEEMSKERK – Een personenauto is dinsdag rond het avonduur zwaar beschadigd geraakt na een aanrijding met een lantaarnpaal in Heemskerk. De bestuurster klapte door nog onbekende oorzaak tegen de lichtmast op de kruising van de Laan van Assumburg met de Jan van Kuikweg. Politie, ambulance en de brandweer kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De bestuurster is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel maar kwam met de schrik vrij. De auto bleef na het ongeval enige tijd roken.

 • Auto klapt tegen lantaarnpaal, bestuurder aangehouden

  20161023 Heemskerk 7 200HEEMSKERK – De bestuurder van een personenauto is zondagmiddag door de politie aangehouden na een verkeersongeval in Heemskerk. De man reed met zijn wagen vanaf de Jonkheer Geverslaan de bocht om de Jan Ligthartstraat op. Na het uitkomen van de bocht reed de wagen de andere weghelft op en klapte tegen een lantaarnpaal. Hulpdiensten kwamen ter plaatse. De bestuurder is onderzocht in de ambulance, maar bleek niet gewond geraakt te zijn. Een hondje dat ook in de auto zat, bleef eveneens ongedeerd.

 • Auto klapt tegen lichtmast: gewonde en flink oliespoor

  20160403 Heemskerk1400 11 200HEEMSKERK – Een personenauto is zondagmiddag door nog onbekende oorzaak tegen een lichtmast geklapt op de Jan Ligthartstraat in Heemskerk. Dat gebeurde omstreeks twee uur ter hoogte van de rotonde met de Weg Acker. De automobilist raakte bij het ongeval gewond. Na de eerste zorg door het ambulancepersoneel is hij naar het ziekenhuis overgebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en had bovendien een flinke hoeveelheid olie verloren. Doordat overig verkeer door de olieplas gereden was, lag er een flink oliespoor op de rijbaan.

 • Auto raakt van de weg en klapt tegen bomen in Beverwijk

  20160823 Velserweg 8 200BEVERWIJK – Een automobiliste is dinsdagmiddag met haar voertuig van de weg geraakt en tegen twee bomen tot stilstand gekomen. De vrouw reed vanaf de N197 de Velserweg in Beverwijk op, toen zij achter het stuur onwel werd en daardoor haar voertuig niet meer onder controle had. De auto reed van de weg af en schoot via het fietspad het gras op, om uiteindelijk tegen twee bomen tot stilstand te komen. Terwijl getuigen het alarmnummer belden, schoten toevallig passerende politiemensen direct te hulp.

 • Auto rijdt fietser aan, raakt van de weg en ramt verkeersbord

  20161115 Beverwijk 6 200BEVERWIJK – Bij een verkeersongeval op de Laan der Nederlanden in Beverwijk waren dinsdagavond een automobilist en een fietsster betrokken. De bestuurder van de auto reed over de Laan der Nederlanden, toen de auto ter hoogte van de Büllerlaan een fietsster raakte die daar de weg wilde oversteken. De auto schoot vervolgens een stuk door en reed via het struikgewas het fietspad op, waar de auto een verkeersbord omver reed. Daar kwam de wagen uiteindelijk tot stilstand. Hulpdiensten werden gewaarschuwd om assistentie te verlenen.

 • Auto rijdt klapt tegen bedrijfspand na aanrijding in Velserbroek

  20160629 wagenmaker vko 08 200VELSERBROEK – Een automobilist is woensdagmiddag met zijn auto tegen een bedrijfspand geklapt na aan aanrijding in Velserbroek, met een aanzienlijke ravage tot gevolg. Het ongeval gebeurde rond half vijf in de Wagenmakerstraat. Na een botsing met een andere auto reed de wagen de voorgevel van het bedrijfspand in. Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse. Gelukkig bleef het letsel beperkt en kwam iedereen met de schrik vrij. De schade aan het bedrijfspand en de wagens is groot.

 • Auto rijdt tegen boom op het Westerhoutplein in Beverwijk

  20160504 Westerhout 2 200BEVERWIJK – Een auto is woensdagavond van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen op het Westerhoutplein in Beverwijk. Het ongeval vond plaats omstreeks kwart voor negen. Voorbijgangers schoten te hulp. Direct werden brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen om assistentie te verlenen. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer uit de auto gehaald. Na de eerste zorg ter plaatse is de man naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk is de automobilist achter het stuur onwel geworden.

 • Auto schiet onder achteruitrijdende vrachtwagen in Beverwijk

  20160719 Plesmanweg 8 200BEVERWIJK – Een personenauto is dinsdagochtend onder de trailer van een vrachtwagencombinatie geschoten in Beverwijk. De vrachtwagen met oplegger reed rond half acht vanaf het President Kennedyplein achteruit de Plesmanweg op, toen de auto over de Plesmanweg kwam aanrijden. De vrachtwagenchauffeur en de automobilist hebben elkaar vermoedelijk niet bijtijds gezien, waardoor de auto op de trailer klapte.

 • Auto schiet van de snelweg na aanrijding op A9 bij Beverwijk

  20160607 A9beverwijk 2 200BEVERWIJK – Een personenauto is dinsdagavond van de snelweg geschoten na een aanrijding met een andere auto. Het ongeval gebeurde op de A9 richting Alkmaar, net voorbij de afslag van de Beverwijkse Bazaar. De twee voertuigen botsten door nog onbekende oorzaak op elkaar. Een van de wagens kwam op de linkerrijstrook tot stilstand, de andere auto schoot in volle vaart van de weg, van het talud af, over een greppel om uiteindelijk op een parallelweggetje naast de A9 tot stilstand te komen.

 • Auto slaat over de kop bij aanrijding op de N203 bij Uitgeest

  20160508 N203uitgeest 4 200UITGEEST – Bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de Provincialeweg N203 bij Uitgeest is zondag een auto over de kop geslagen. Een oud Volkswagenbusje reed tegen half twaalf vanaf de Broekpolderweg de N203 op richting Zaanstad, toen de wagen in aanraking kwam met een personenauto die vanuit Uitgeest over de N203 reed. De personenauto raakte van de weg, sloeg meerdere keren over de kop en kwam uiteindelijk op het fietspad en in de berm tot stilstand. De bestuurder raakte naar het zich liet aanzien zwaargewond.

 • Auto vliegt uit de bocht en klapt tegen muur van gemaal

  20160628 noordersluis 2 200VELSEN-NOORD – Op de Noordersluisweg tussen Velsen-Noord en IJmuiden heeft dinsdagavond omstreeks half tien een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam vanuit Velsen-Noord en verloor in de bocht bij het gemaal de macht over het stuur. Zijn auto klapte tegen de muur van het gemaal en schoot daarna terug de weg op. In eerste instantie werd gemeld dat de bestuurder bekneld zat in zijn voertuig. Daarop zijn direct politie, brandweer, ambulances en de traumahelikopter gealarmeerd.

 • Auto volledig uitgebrand op parkeerplaats Hofgeesterweg

  20160517 velserbroek auto 01 200VELSERBROEK – Een personenwagen is dinsdagavond volledig uitgebrand op een parkeerterrein in Velserbroek. De autobrand aan de Hofgeesterweg werd rond half twaalf ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog uit de wagen. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto door de brand werd verwoest. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest maar vermoedelijk gaat het om brandstichting.

 • Auto zwaar beschadigd door brand aan de Zandzegge

  20160521 autobrand 4 200HEEMSKERK – Een geparkeerde auto aan de Zandzegge in Heemskerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd geraakt door een brand. De autobrand werd omstreeks half drie ontdekt, waarop direct de hulpdiensten zijn gewaarschuwd. Bij aankomst van de politie en brandweer kwamen de vlammen vooral bij de voorwielen omhoog. Brandweermensen hadden het vuur snel geblust. Desondanks raakte de wagen zwaar beschadigd. Er wordt uitgegaan van brandstichting: rondom de auto werden aanmaakblokjes aangetroffen.

 • Auto zwaar beschadigd door brand aan Debora Bakelaan

  20161221 Heemskerk 5 200HEEMSKERK – Een personenauto is in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar beschadigd geraakt door een brand. De auto stond geparkeerd aan de Debora Bakelaan in Heemskerk. Omwonenden ontdekten de autobrand rond kwart over één, sloegen alarm en probeerden het vuur in de wagen te blussen. De politie was snel ter plaatse en nam het blussen over, kort daarop gevolgd door de brandweer. Door het snelle handelen werd voorkomen dat de auto volledig in vlammen opging. Desondanks heeft de auto aan de binnenkant zware schade opgelopen.

 • Auto zwaar beschadigd door brand in Borneostraat Beverwijk

  20161203 Beverwijk 1 200BEVERWIJK – Een geparkeerde auto in de Borneostraat in Beverwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd geraakt door een brand. De autobrand werd rond één uur ontdekt, waarop direct de hulpdiensten zijn gewaarschuwd. Bij aankomst van de politie en brandweer kwamen de vlammen al hoog boven de motorkap uit. Brandweermensen hadden het vuur snel onder controle maar konden niet meer voorkomen dat de wagen zware brandschade opliep. De oorzaak van de brand is nog onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

 • Automobilist aangehouden na botsing tegen muurtje en paal

  20161016 Beverwijk 7 200BEVERWIJK – Een automobilist is zondag aan het eind van de middag aangehouden na een verkeersongeval in Beverwijk. De bestuurder klapte door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig tegen een paal en een stenen muurtje op de parkeerplaats van het winkelgebied aan de Plantage. Daarbij ontstond veel schade. De bestuurder ging er na de aanrijding te voet vandoor. Korte tijd later werd een omstander door een getuige herkend als de bestuurder van het voertuig. De omstander is vervolgens door politieagenten aangehouden.

 • Automobilist aangehouden na verkeersongeval in Beverwijk

  20160819 Beverwijk 7 200BEVERWIJK – Een automobilist is donderdagavond laat aangehouden na het veroorzaken van een verkeersongeval in Beverwijk. De man reed zonder toestemming van de eigenaresse in een auto, toen hij met hoge snelheid vanaf de Alkmaarseweg linksaf sloeg, de Burgemeester Scholtensstraat in. Dat ging echter helemaal mis: De bestuurder verloor de macht over het stuur, schoot de stoep op en kwam met een harde klap tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Politie en ambulance kwamen daarop ter plaatse.

 • Automobilist gewond na ongeval op de Amsterdamseweg

  20160702 ongeval n202 06 200VELSEN-ZUID – Een automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een ongeval in Velsen-Zuid. Rond middernacht ging het mis op de kruising van de Amsterdamseweg met de afslag vanaf de A22. Een automobilist verklaarde op de Amsterdamseweg richting Amsterdam te rijden toen hij groen had en er plotseling een auto vanaf de afrit de weg op kwam gereden. De man probeerde nog te remmen maar kon een aanrijding niet voorkomen. Beide voertuigen liepen bij de aanrijding forse schade op.

 • Automobilist rijdt tegen politiewagen bij ongeval in Beverwijk

  20160401 zeestraat1024 7 200BEVERWIJK – Een automobilist is vrijdagavond tegen een politiewagen gereden op de hoek van de Zeestraat met de Prinsesselaan in Beverwijk. Kort voor deze aanrijding had er op het betreffende kruispunt een ander ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een scooterrijder. De scooterrijder raakte daarbij gewond. De ambulancedienst en de politie kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Het slachtoffer moest gestabiliseerd worden waarna hij naar het ziekenhuis is overgebracht.

 • Automobiliste klapt op vluchtheuvel op de Tolweg in Heemskerk

  20160620 tolweg 7 200HEEMSKERK – Een automobiliste is maandagavond met haar voertuig op een vluchtheuvel geklapt op de Tolweg in Heemskerk. De vrouw kwam uit de richting van Uitgeest, toen zij ter hoogte van de kruising met de Communicatieweg vermoedelijk op de verkeerde weghelft belandde en een aanzienlijk stuk spookreed. Ter hoogte van de Beyaertlaan moest de vrouw uitwijken voor een tegenligger en klapte de auto tegen een paaltje en kwam op de vluchtheuvel tot stilstand. Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

 • Avondwinkel Breestraat Beverwijk doelwit van overval

  20161109 Beverwijk 1 200BEVERWIJK – Een avondwinkel aan de Breestraat in Beverwijk was woensdagavond het doelwit van een overval. De overvalpoging, zoals de politie het omschrijft, werd gepleegd rond kwart voor tien bij de winkel op de hoek met de Peperstraat. De politie verstuurde direct een bericht via Burgernet met het verzoek om uit te kijken naar de dader. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 45 jaar en 1.70 meter lang. De overvaller had zwart haar en droeg een rugzak. De politie waarschuwde om de dader niet zelf te benaderen maar 112 te bellen.

 • Bankstel gaat in vlammen op tegen schoolgebouw in Heemskerk

  20160706 JanvanKuikweg 4 200HEEMSKERK – Een bankstel is woensdagavond in vlammen opgegaan in Heemskerk. De bank stond buiten tegen een schoolgebouw aan de Jan van Kuikweg nabij de Van Riemsdijklaan, toen omstreeks tien voor half acht ontdekt werd dat er brand was. Bij aankomst van de politie en brandweer was de bank al grotendeels door de vlammen verwoest. Brandweermensen hebben de resten afgeblust. De brand was niet overgeslagen naar het schoolgebouw. Er wordt uitgegaan van brandstichting, de politie stelt een onderzoek in.

 • Bestuurder crasht met auto en verlaat plaats ongeval

  MBF 2340 borderHEEMSKERK - Maandagavond even voor middernacht is er een auto tegen een boom geknald op het Euratomplein. De bestuurder die na het ongeval de plaats van het ongeval heeft verlaten raakte eerst een vluchtheuvel. Naast de klap tegen de boom, is ook een geparkeerde auto  beschadigd geraakt. De politie heeft direct met meerdere eenheden naar de veroorzaker gestart, maar heeft niemand kunnen vinden.

 • Bewoner naar het ziekenhuis na binnenbrand in Beverwijk

  20161009 Beverwijk 7 200BEVERWIJK – De bewoner van een appartement in Beverwijk is zondagmiddag in het ziekenhuis beland na een binnenbrand. Het vuur ontstond in een woning op de zesde etage van een appartementencomplex en woonzorgcentrum aan het President Kennedyplein. De brandweer werd gewaarschuwd toen de automatische brandmeldinstallatie van het pand afging. Ter plaatse bleek er daadwerkelijk brand te zijn op zes hoog, waarop direct is opgeschaald. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse.

 • Bewoners in het donker na brand in meterkast in Velserbroek

  20160910 meter velser 02 200VELSERBROEK – De bewoners van een woning zaten zaterdagavond in het donker nadat er brand was uitgebroken in hun woning. Even voor tienen ging het mis in de meterkast van een woning aan de H. Reptonstraat in Velserbroek. De brandweer werd gealarmeerd terwijl een buurman met een blusapparaat te hulp schoot. Het vuur was gelukkig snel onder controle en de brandweer heeft de woning uitgebreid geïnspecteerd. De schade in de meterkast is groot. Een gespecialiseerd bedrijf is opgeroepen om de bewoners te komen helpen.

 • Boom blokkeert weg voor scootmobiel, brandweer schiet te hulp

  20160709 Wenckebachstraat 3 200VELSEN-NOORD – De brandweer is zaterdagavond omstreeks half negen de bestuurder van een scootmobiel te hulp geschoten in Velsen-Noord. De man zag namelijk zijn weg geblokkeerd, doordat een boom was omgewaaid en dwars over het fietspad van de Wenckebachstraat was gevallen. Bij aankomst van de brandweerwagen stond de scootmobielbestuurder rustig te wachten voor de omgevallen boom. Zes paar sterke armen kwamen direct in actie om de boom van het fietspad te halen.

 • Brand bij supermarkt op het Euratomplein in Heemskerk

  20161030 Heemskerk 1 200HEEMSKERK – Bij een supermarkt naast het NS-station aan het Euratomplein in Heemskerk heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. Omstreeks half drie (wintertijd) kwam bij de hulpdiensten de melding binnen dat de supermarkt in brand zou staan. Bij aankomst van de politie en brandweer bleek dat een geparkeerde scooter en enkele fietsen naast het winkelpand in brand stonden. Politiemensen deden een eerste bluspoging waarna de brandweer de vlammen definitief heeft gedoofd.

 • Brand in flatwoning Ingen Houszstraat Heemskerk

  20161227 IngenHouszstraat 7 200HEEMSKERK – In een flatwoning aan de Ingen Houszstraat in Heemskerk is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De brand op de bovenste etage werd rond kwart over twee ontdekt, waarop direct de hulpdiensten zijn gewaarschuwd. De brandweer trof een brandend matras aan in de woning, de bewoner had inmiddels een bluspoging ondernomen. Brandweermensen hebben het matras en ander brandend materiaal uit het raam gegooid. Daar kon het vuur eenvoudig geblust worden. De woning is daarna gecontroleerd en geventileerd.

 • Brandstichting in woning Italiëlaan, bewoner aangehouden

  20161209 Beverwijk 5 200BEVERWIJK – In een benedenwoning aan de Italiëlaan in Beverwijk is vrijdag aan het eind van de middag brand gesticht. De bewoner van de woning is korte tijd later in de omgeving aangehouden. Omstreeks vijf uur werd de brand ontdekt, waarop direct de hulpdiensten uitrukten. Brandweermensen gingen de woning in en haalden het nodige brandend materiaal naar buiten. Door het snelle handelen werd gelukkig voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden. De woning stond vol rook en moest worden geventileerd.

 • Brandstichtingen in speeltuin en bij school in Heemskerk

  20160401 brand2school 6 200HEEMSKERK – In Heemskerk is vrijdagavond twee keer kort achter elkaar brand gesticht. De eerste brandstichting betrof een speeltoestel op de hoek van de Huibert Pootstraat met de Potgieterstraat. Een buurtbewoner had met een brandblusser het vuur al onder controle waarna de brandweer heeft afgeblust. De tweede brandstichting was tegen de gevel van een schoolgebouw bij De Visserstraat en de Potgieterstraat. Volgens de brandweer betreft het Islamitische Basisschool Elif.

 • Brandweer blust brand bij hangplek in Heemskerk

  20160914 brand 6 200HEEMSKERK – De brandweer moest woensdagavond in actie komen om een brand te blussen in Heemskerk. Bij een hangplek aan de rand van het kermisterrein aan de Koningin Wilhelminastraat stond een grote prullenbak in brand. Bij aankomst van de tankautospuit kwamen de vlammen al uit de bak naar boven. Met een straal hoge druk heeft de brandweer het vuur geblust. De afvalcontainer heeft door de brand flinke schade opgelopen.

 • Brandweer druk met meldingen van stormschade in de IJmond

  20161120 Beverwijk 6 200IJMOND – De storm die zondag over het land trok, heeft de brandweer in de IJmond flink bezig gehouden. De verschillende brandweerposten moesten vaak uitrukken voor meldingen van stormschade. Op de Laan der Nederlanden waaide de dakbedekking van een dakkapel los, en bleef gevaarlijk achter de schoorsteen op het dak hangen. Vanwege het risico voor voorbijgangers, kwam met spoed een autoladder ter plaatse. Brandweermensen hebben de dakbedekking in stukken gesneden en naar beneden gehaald.

 • Brandweer en imker in actie voor bijenzwerm in de boom

  20160527 bijen 3 200HEEMSKERK – De brandweer en een imker zijn vrijdagmiddag in actie gekomen in het centrum van Heemskerk. In een boom op de hoek van de Deutzstraat met de Kerklaan was een bijenzwerm ontdekt en de imker werd ingeschakeld om de bijen daar weg te halen. Gezien de hoogte werd daarvoor assistentie verleend door de brandweer met de autoladder. De bijen zaten op een lastig bereikbare plek, waardoor de imker de nodige moeite had om de bijen uit de boom te halen. Een deel van de bijen is naar beneden gehaald, in de hoop dat de koningin daarbij zat.

 • Brandweer heeft primeur met ‘Arbeidshygiënecontainer’

  20160531 container 06 200KENNEMERLAND – De Regionale Brandweer Kennemerland heeft vandaag een nieuwe, speciaal ontwikkelde, ‘Arbeidshygiënecontainer” in dienst genomen. Gisteren was de officiële presentatie en vanaf vandaag, 1 juni, is de container inzetbaar in de hele regio. Deze container is de eerste en nog enige in Nederland. Dankzij deze mobiele container krijgen de brandweermensen in Kennemerland direct na een (brand)inzet op locatie een schoon bluspak en toebehoren. De rook en roet wordt van de gebruikte pakken gespoten waarna deze worden gewassen.

 • Brandweer Heemskerk lakt nagels voor Serious Request

  20161223 BrwHmk SR16 49 200HEEMSKERK – Brandweer Heemskerk, onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland, heeft vrijdag in de kazerne nagels gelakt en geld gedoneerd voor Serious Request. Brandweermensen steunen hiermee de actie van de ongeneeslijk zieke Tijn, die zich samen met zijn ouders deze week inzet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request en aandacht te vragen voor zijn ziekte DIPG (hersenstamkanker). Tijn wil mensen uitdagen om hun nagels te lakken (en gelakt te laten tot kerst) en geld te doneren, dit alles onder het mom van 'Lak aan DIPG'.

 • Brandweer in actie voor binnenbrand Jan van Rietwijkstraat

  20160618 brand 10 200HEEMSKERK – De brandweer is zaterdagavond in actie gekomen na een melding van een binnenbrand in een woning aan de Jan van Rietwijkstraat in Heemskerk. Bewoners zaten net te eten, toen plotseling de rookmelder afging en er rookontwikkeling ontstond in huis. Daarop is direct 112 gebeld. In eerste instantie werd gedacht aan een schoorsteenbrand, daarom werd de schoorsteen geïnspecteerd met behulp van de autoladder. Het rookkanaal bleek echter helemaal schoon.

 • Brandweer inspecteert grote berg houtsnippers op broei

  20160826 oudendijk 4 200HEEMSKERK – De brandweer heeft vanavond een inspectie uitgevoerd bij een grote berg houtsnippers vanwege mogelijke broei. De berg met een omvang van vijfentwintig bij tien meter met een hoogte van zo'n twee meter ligt op het parkeerterrein bij de ingang van het duingebied aan de Oudendijk in Heemskerk. Een voorbijganger en maakte zich zorgen en deed een melding bij de brandweer omdat er sprake zou zijn van flinke rookontwikkeling. Bij aankomst van de tankautospuit kwamen er inderdaad behoorlijke dampen van de berg af.

 • Bromfiets klapt achterop auto in Beverwijk: twee gewonden

  20161127 Beverwijk 1 200BEVERWIJK – Bij een verkeersongeval op de Zeestraat in het centrum van Beverwijk zijn zondagavond twee gewonden gevallen. Een automobilist stopte om achteruit in te parkeren, maar dit werd waarschijnlijk te laat opgemerkt door de bestuurder van een racemodel bromfiets. De bromfiets klapte hard achterop de auto evenals de bestuurder, de vrouwelijke passagier van de bromfiets vloog door de klap over de auto heen. Beide slachtoffers zijn door hulpverleners opgevangen en met twee ambulances naar het ziekenhuis overgebracht.

 • Bromfietser klapt op auto en raakt gewond in Heemskerk

  20161027 Heemskerk 2 200HEEMSKERK – Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in het centrum van Heemskerk. De bestuurder van de crossmodel schakelbrommer klapte omstreeks half acht achterop een auto die op de Maerelaan voor hem reed. Diverse politie-eenheden en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen. De bromfietser is door ambulancepersoneel onderzocht en daarna naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

 • Consternatie door brand in benedenwoning Sam Vlessinghof

  20162004 IJmuiden 5 200IJMUIDEN – Een brand in een benedenwoning aan het Sam Vlessinghof in IJmuiden heeft dinsdagavond voor de nodige consternatie gezorgd. Tegen half tien werd ontdekt dat er brand was uitgebroken in de flat, waarop direct de hulpdiensten uitrukten. Veel, voornamelijk oudere, bewoners hebben uit voorzorg hun woningen verlaten en zijn opgevangen in het naastgelegen Breezicht. Brandweermensen hadden het vuur op de begane grond snel onder controle: in het huis hadden de gordijnen vlam gevat. De woning heeft zware schade opgelopen.

 • Dak vat vlam door werkzaamheden met brander in Velsen-Noord

  20160827 Wijkerstraatweg 4 200VELSEN-NOORD – Bij werkzaamheden aan het dak van een woning aan de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord is zaterdagmiddag brand ontstaan. Men was bezig geweest met het branden van dakbedekking, toen rond half vier bleek dat het hout van het dak en de dakrand had vlamgevat. Bij een poging de brand te doven, raakte een man gewond. De gewaarschuwde brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur geblust. Voor de gewonde man kwam een ambulance ter plaatse. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg.

 • Dierenambulance en brandweer in actie om pulletjes te redden

  20160612 pulletjes 7 200BEVERWIJK – De dierenambulance en de brandweer zijn zondag rond het middaguur in actie gekomen om enkele pulletjes te redden in Beverwijk. De kleine eendjes zwommen in de vijver tussen de Plesmanweg en de Lindberghstraat, toen zij door een rooster vielen en in een duiker onder de weg terecht kwamen. Medewerkers van de dierenambulance wisten twee pulletjes al snel te redden. Samen met de brandweer is gezocht naar meer eendjes. Uiteindelijk werden die niet meer gevonden in de buis.

 • Drie inbrekers op heterdaad aangehouden in Heemskerk (update)

  20160401 inbraak1400 11 200HEEMSKERK – De politie heeft vrijdagavond drie inbrekers op heterdaad aangehouden in Heemskerk. Het drietal had ingebroken in een woning aan de Lunenburg toen zij door buurtbewoners werden betrapt. De politie was zeer snel met veel mensen ter plaatse. Na een korte klopjacht achter de woningen tussen de Lunenburg en de Zuilenburg hebben politiemensen drie verdachten opgepakt. De mannen zijn geboeid en overgebracht naar het cellencomplex van de politie in Haarlem. Er is direct een onderzoek ingesteld. De politie-actie trok veel bekijks.

 • Drie pulletjes na reddingsactie herenigd met moeder-eend

  20160722 Spoorsingel 10 200BEVERWIJK – Drie pulletjes zijn vrijdagavond na een bijzondere reddingsactie herenigd met moeder-eend in Beverwijk. De jonge eendjes waren vanuit een sloot door een rooster geglipt en in een duiker terechtgekomen onder de Spoorsingel. Ze konden niet op eigen kracht terug. De dierenambulance en de brandweer kwamen ter plaatse om hulp te bieden. Vanaf de slootkant waren de eendjes niet te vangen, omdat ze al te ver de duiker in gezwommen waren. Daarom werd gezocht naar de plek waar de duiker uitkwam.

 • Drukke 24 uur voor Beverwijkse brandweermensen

  20160925 DSC 5122 200BEVERWIJK – De Beverwijkse brandweer heeft een drukke 24 uur achter de rug. De brandweermensen van de post Beverwijk Oost aan de Spoorsingel moesten tussen zaterdagavond en zondagavond vijf keer uitrukken om hulp te verlenen. Zondagochtend had post West ook nog een uitruk. De meldingen kwamen achtereenvolgens van de Lessestraat in Heemskerk, het Gooiland in Beverwijk, Van Ogtropweg Wijk aan Zee, de A9 bij de Wijkertunnel, de Rubiconstraat en de Lindberghstraat in Beverwijk. Een overzicht:

 • Ecotoilet afgebrand in het Aagtenpark in Beverwijk

  20160918 brand 6 200BEVERWIJK – Een Ecotoilet is zondagavond tot de grond toe afgebrand in het Aagtenpark in Beverwijk. Een surveillerende motoragent zag vlammen en rookwolken vanuit het park komen en vroeg direct om de komst van de brandweer. Bij aankomst van de brandweer was de rook al afgenomen. Om bij de brand op de voormalige Aagtenbelt te komen, moest de brandweer eerst een hek openknippen. Eenmaal bij de brand, bleek het om een Ecotoilet te gaan dat inmiddels in vlammen was opgegaan.

 • Felle brand in achtertuin van woning aan de Spinsteen

  20160911 Spinsteen 4 200HEEMSKERK – In de achtertuin van een woning aan de Spinsteen in Heemskerk heeft in de nacht van zaterdag op zondag een kortdurende maar felle brand gewoed. Een schutting en tuinmeubilair stond in brand tegen de gevel. Politie en ambulance waren als eerste ter plaatse. De vlammen waren op dat moment al enkele meters hoog. Ambulancehulpverleners wisten met behulp van een tuinslang het vuur al grotendeels te blussen, waardoor voorkomen kon worden dat de brand oversloeg naar de woning.

 • Felle brand in opslagruimte voor afvalcontainers in Beverwijk

  20160619 brand 2 200BEVERWIJK – In een opslagruimte voor afvalcontainers aan de Wijkermeerweg ter hoogte van de A22 in Beverwijk is zondagmiddag brand uitgebroken. Diverse afvalcontainers gingen rond half vijf in vlammen op, wat gepaard ging met aanzienlijke rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse en wist de brand met twee stralen hoge druk vrij snel te blussen. Omdat het opslaghok tegen een transformatorhuisje van het energiebedrijf aan stond, heeft de brandweer het gebouwtje opengebroken om te controleren of het vuur was overgeslagen.

 • Fietser aangereden door auto op rotonde Jan van Kuikweg

  20161008 Heemskerk 3 200HEEMSKERK – Een jongen op de fiets is zaterdagochtend aangereden door een personenauto in Heemskerk. Dat gebeurde op de rotonde van de Jan van Kuikweg met de Gerrit van Assendelftstraat, een plek waar vaker aanrijdingen plaatsvinden. De automobilist wilde vanaf de Jan van Kuikweg de rotonde oprijden, maar zag de fietser te laat die al op de rotonde reed. De jongen kwam bij de aanrijding ten val. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hield wonderwel slechts licht letsel over aan het ongeval. De automobilist kwam met de schrik vrij.

 • Fietser ernstig gewond na valpartij op de Tolweg Heemskerk

  20160408 Tolweg1400 11 200HEEMSKERK – Een fietser is vrijdagavond ernstig gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op het fietspad langs de Tolweg in Heemskerk. Omstreeks acht uur kwam de man ten val, waarop voorbijgangers direct te hulp schoten. Politie, ambulances en de traumahelikopter met Mobiel Medisch Team kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen. Na de eerste zorg ter plaatse is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De heli-arts is niet in de ambulance meegereden.

 • Fietser gewond na aanrijding met auto in Velserbroek

  20160725 velserbroek 02 200VELSERBROEK – Een fietser is maandagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Velserbroek. Het ongeval gebeurde rond half twaalf op de Velserbroekse Dreef. Een automobilist wilde vanaf de Velserbroekse Dreef richting de N208 rijden toen hij de fietser raakte, die vervolgens ten val kwam. De fietser is door ambulancepersoneel opgevangen. Na de eerste zorg ter plaatse is hij naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. Een politieagent heeft de fiets meegenomen naar het politiebureau.

 • Fietser maakt noodstop en komt hard ten val op rotonde

  20160501 fietser 4 200HEEMSKERK – Een fietser is zondagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rotonde van de Marquettelaan met de Rijksstraatweg in Heemskerk. De man fietste over de rotonde toen een automobilist de rotonde wilde verlaten. De fietser moest daardoor vol in de remmen om niet geschept te worden. Ook de automobilist stopte uiteindelijk en een aanrijding kon worden voorkomen. Desondanks sloeg de fietser vermoedelijk over de kop en kwam vervolgens hard ten val.

 • Fietsers gewond, automobiliste aangehouden na ongeval

  20160419 ongeval2 1400 3 200BEVERWIJK – Bij een verkeersongeval op de Laan van Archeologie in Beverwijk zijn dinsdagavond twee fietsers gewond geraakt. De bestuurster van een auto is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De fietsers werden rond kwart voor tien aangereden door de automobiliste ter hoogte van de Paalgatlaan. Eén van de fietsers moest door ambulancepersoneel ter plekke gestabiliseerd worden, het tweede slachtoffer liep op het eerste gezicht slechts licht letsel op. Beiden zijn per ambulance naar het Rode Kruis Ziekenhuis overgebracht.

 • Fietsster aangereden door auto op rotonde Rijksstraatweg

  20160715 Rijksstraatweg 3 200HEEMSKERK – Een fietsster is vrijdag aan het eind van de middag aangereden door een automobilist. Het ongeval gebeurde tegen vijf uur op de rotonde van de Rijksstraatweg met de Marquettelaan in Heemskerk. De gewaarschuwde ambulancedienst en politie waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. De fietsster is in de ambulance onderzocht en behandeld. De vrouw is niet naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeer op de Rijksstraatweg ondervond de nodige hinder van de aanrijding.

 • Fietsster aangereden op parkeerterrein De Bazaar Beverwijk

  20160403 bazaar 02 200BEVERWIJK - Een fietsster is zondag aan het begin van de avond gewond geraakt bij een verkeersongeval in Beverwijk. De vrouw fietste over het parkeerterrein aan de Ringvaartweg bij de Beverwijkse Bazaar, toen ze rond half acht werd aangereden door een auto. De auto kwam vanachter een keet de weg opgereden en de bestuurder zag hierbij de fietsster over het hoofd. De vrouw is opgevangen door ambulancepersoneel en na de eerste zorg naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

 • Fietsster geschept door auto op de Ambachtsweg Velserbroek

  20160801 velser vko 01 200VELSERBROEK – Een fietsster is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding in Velserbroek. Het ongeval gebeurde even voor half vier toen een automobilist vanaf de Velserbroekse Dreef de Ambachtsweg in wilde rijden en daarbij blijkbaar de fietsster over het hoofd zag. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel opgevangen en na de nodige zorg ter plaatse naar het ziekenhuis overgebracht. Agenten hebben ter plekke de gegevens van beide partijen genoteerd.

 • Fietsster gewond bij aanrijding op kruispunt in Broekpolder

  20160527 Archeologie 4 200BEVERWIJK – Een fietsster is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto in de Broekpolder in Beverwijk. De vrouw fietste over de Paalgatlaan uit de richting van de fietstunnel de Broekpolder in, toen zij op de kruising met de Laan van Archeologie werd aangereden door een auto. De vrouw liep daarbij nekklachten op. Hulpverleners van de politie en ambulancedienst hebben haar gestabiliseerd. Daarna is het slachtoffer voor verder onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

 • Fietsster gewond na aanrijding met auto in Beverwijk

  20160911 Velserweg 1 200BEVERWIJK – Een fietsster is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Beverwijk. De automobiliste wilde vanaf de Velserweg rechtsaf de Halve Maan oprijden, maar zag daarbij vermoedelijk de overstekende fietsster over het hoofd. Getuigen schoten direct te hulp in afwachting van de hulpdiensten. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel opgevangen en met onbekend letsel naar het Rode Kruis Ziekenhuis overgebracht, dat schuin aan de overkant van de kruising gelegen is.

 • Fietsster gewond na ongelukkige val op Jan Ligthartstraat

  20160513 Fietsster 1 200HEEMSKERK – Een fietsster is vrijdag aan het eind van de middag gewond geraakt bij een ongelukkige valpartij in Heemskerk. Dat gebeurde even na half vijf op de Jan Ligthartstraat ter hoogte van de Jan van Kuikweg. Voorbijgangers schoten direct te hulp in afwachting van de gealarmeerde hulpdiensten. De gewonde vrouw is daarna door ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Vervolgens is het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. Haar fiets is door de politie in een busje meegenomen.

 • Fietsster overleden na aanrijding met vrachtwagen (update)

  20160729 fietser sant 09 200SANTPOORT-NOORD – Een fietsster is vrijdagochtend overleden na een verkeersongeval in Santpoort-Noord. Even voor half twaalf ging het mis toen een vrachtwagen vanaf de Hagelingerweg het Burgemeester Weertsplantsoen inreed. Een fietsster kwam toen onder de wielen van de afslaande vrachtwagen terecht. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet. Het slachtoffer is langdurige tijd gereanimeerd. Ondanks alle inspanningen van de hulpverleners is de vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden.

 • Fietsster raakt gewond bij aanrijding met auto in Heemskerk

  20161126 Heemskerk 7 200HEEMSKERK – Een fietsster is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto in Heemskerk. Het ongeval gebeurde kort na half vier op de Simon van Haerlemstraat, ter hoogte van de Jan van Bergenstraat. Politie en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen. Hulpverleners hebben het slachtoffer ter plaatse gestabiliseerd. Daarna is de vrouw voor verdere zorg per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij.

 • Forse aanrijding tussen personenauto’s op de Spoorsingel

  20160730 Spoorsingel 1 200BEVERWIJK – Kort na het ongeval op de Alkmaarseweg, vond ook op de Spoorsingel in Beverwijk een aanrijding plaats. Ter hoogte van het Marlo-terrein klapten twee personenauto’s hard op elkaar, waarbij ook een lantaarnpaal werd geraakt. Brandweermensen van de tegenovergelegen kazerne schoten direct te hulp in afwachting van de andere hulpdiensten. Een ambulanceverpleegkundige heeft een van de betrokkenen medisch onderzocht. De vrouw hoefde na controle niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

 • Forse schade door aanrijding auto/lantaarnpaal in Heemskerk

  20161103 Heemskerk 2 200HEEMSKERK – Opnieuw is er forse schade ontstaan bij een aanrijding tussen een auto en een lantaarnpaal in Heemskerk. Dinsdagavond gebeurde dat op de Laan van Assumburg ter hoogte van de Jan van Kuikweg, vandaag was het raak op de kruising Tolweg/Hoflaan. Een automobilist draaide rond tien over zeven vanaf de Tolweg linksaf de Hoflaan op, toen hij door nog onbekende oorzaak hard tegen de paal klapte. Politie en ambulancedienst waren snel ter plaatse om assistentie te verlenen.

 • Gasleiding geraakt bij werkzaamheden in de Fritz Conijnstraat

  20161115 gasleiding 01 200HEEMSKERK – De brandweer moest dinsdagmiddag in actie komen nadat er een gasleiding was geraakt in Heemskerk. Rond drie uur werd de leiding geraakt door een hoveniersbedrijf bij rooiwerkzaamheden aan een tuin in de Fritz Conijnstraat. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om te meten en de situatie veilig te stellen. Een ambulance werd ook opgeroepen maar gelukkig bleek er uiteindelijk niemand gewond te zijn geraakt. De leiding is later in de middag door het gasbedrijf hersteld. De straat was door de brandweer afgesloten voor verkeer.

 • Geparkeerd bestelbusje in IJmuiden doelwit van brandstichting

  20160826 brand ijmuiden 03 200IJMUIDEN – Een geparkeerd bestelbusje aan de Planetenweg in IJmuiden was in de nacht van donderdag op vrijdag het doelwit van brandstichting. Een getuige zag rond middernacht dat een persoon iets in de richting van het busje gooide. Daarna kwam er rook uit het busje. De persoon is in onbekende richting weggerend. De politie en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer heeft na het blussen geconstateerd dat het om brandstichting gaat. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

 • Geparkeerde auto gaat in vlammen op aan het Betsy Perkhof

  20161127 Heemskerk 4 200HEEMSKERK – Een geparkeerde auto aan het Betsy Perkhof in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen opgegaan. Omstreeks tien over drie werd ontdekt dat de wagen in brand stond, waarop direct de hulpdiensten zijn gewaarschuwd. Bij aankomst van de brandweer stond de Smart al volledig in brand. Met twee stralen hoge druk hebben brandweermensen de vuurzee geblust. De wagen was echter niet meer te redden. Twee auto’s die naast de brand geparkeerd stonden, liepen flinke schade op door de hitte.

 • Gesprongen leiding zorgt voor wateroverlast Wijkermeerweg

  20160729 Wijkermeer 10 200BEVERWIJK – Een gesprongen waterleiding heeft vrijdag aan het eind van de middag voor veel wateroverlast gezorgd in Beverwijk. Rond kwart voor vijf werd ontdekt dat een leiding gesprongen was bij de Wijkermeerweg, ter hoogte van de kruising met de Randweg. De politie, de gemeente, een aannemer en het drinkwaterleidingbedrijf kwamen ter plaatse om maatregelen te nemen. De Wijkermeerweg werd direct afgesloten tussen de Randweg en De Brugman. Diverse rioolputten werden geopend om het water af te voeren.

 • Gewapende overvallen IJmond: nog drie verdachten opgepakt

  20160218 overval 03 200HEEMSKERK/BEVERWIJK - De politie heeft deze week 3 verdachten aangehouden in het onderzoek naar de reeks overvallen in de IJmond. Vorige maand werd al een eerste verdachte aangehouden: een 19-jarige Heemskerker. Inmiddels zijn er in totaal 4 verdachten aangehouden voor meerdere overvallen. Twee van de drie verdachten die deze week zijn aangehouden, worden verdacht van drie gewapende overvallen. De derde aangehouden verdachte wordt vooralsnog verdacht van het plegen van één overval.

 • Gewonde bij forse aanrijding op de N202 bij Velsen-Zuid

  20160402 n202 01 200VELSEN-ZUID – Een vrouw is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Velsen-Zuid. Rond kwart voor vier ging het mis op de Amsterdamseweg (N202) ter hoogte van de Velsertunnel. Twee personenwagens kwamen daar hard met elkaar in botsing. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Een vrouw raakte gewond en is na de eerste zorg door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. De schade aan beide voertuigen is groot.

 • Gewonde bij frontale aanrijding op de Noordersluisweg (update)

  20160819 Noordersluis 9 200IJMUIDEN – Bij een frontale aanrijding op de Noordersluisweg tussen Velsen-Noord en IJmuiden is vrijdagmiddag een gewonde gevallen. Een automobilist kwam op de verkeerde weghelft terecht in een bocht ter hoogte van het gemaal, en klapte hard op een tegenligger. Politie, brandweer en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. De bestuurder van de auto die op de verkeerde weghelft belandde, raakte bij het ongeval gewond. Hij is per ambulance naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk vervoerd.

 • Gewonde bij steekpartij aan de Trompstraat in IJmuiden

  20161117 steek ijmuiden 04 200IJMUIDEN – Een persoon is donderdagmiddag gewond geraakt bij een steekpartij in IJmuiden. Rond half twee zou het incident zich hebben afgespeeld in de Trompstraat, waarna politie en ambulance werden opgeroepen om hulp te bieden. Het slachtoffer is na de eerste zorg naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De politie roept getuigen op zich te melden. Rond een woning aan de Trompstraat was politie aanwezig en verderop in de Willebrordstraat was een gedeelte van de straat afgezet rondom een handdoek.

 • Gewonde en fikse rookontwikkeling bij woningbrand

  20161109 brand santpoort 01 200SANTPOORT-NOORD – Een bewoner van een woning in Santpoort-Noord moest in de nacht van dinsdag op woensdag naar het ziekenhuis, nadat er brand was uitgebroken in zijn woning. De brand in de woning aan de Molenveltlaan werd even voor half één ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Bij de brand kwam veel rook vrij uit de woning. De bewoner is opgevangen door ambulancepersoneel, na de eerste zorg is hij naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

 • Gewonde en ravage bij ongeval op de Zeeweg in IJmuiden

  20160505 VKO Zeeweg IJmuiden 03 200IJMUIDEN - Een vrouw is woensdagnacht gewond geraakt bij een ongeluk in IJmuiden. De bestuurster reed rond kwart voor drie over de Zeeweg, toen ze in de bocht de macht over het stuur verloor. De auto is uiteindelijk gekanteld tot stilstand gekomen tegen een muurtje. Politie, brandweer en ambulance rukten uit om eerste hulp te verlenen. De vrouw is mogelijk meerdere keren over de kop geslagen. Hoe het ongeluk exact kon gebeuren was voor de politie in eerste instantie niet duidelijk; er waren geen getuigen.

 • Gewonde en veel schade bij aanrijding op de Alkmaarseweg

  20160730 ALkmaarseweg 5 200BEVERWIJK – Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising van de Alkmaarseweg met de Overboslaan in Beverwijk is zaterdag aan het eind van de ochtend een gewonde gevallen. Ook raakten beide voertuigen zwaar beschadigd. De melding van het verkeersongeval kwam rond kwart voor twaalf bij de hulpdiensten binnen. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. Het slachtoffer werd door hulpverleners gestabiliseerd en daarna voor verdere zorg per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 • Gezin naar het ziekenhuis na frontale aanrijding in Heemskerk

  20160819 Hoflaan 2 200HEEMSKERK – Een gezin is vrijdagavond in het ziekenhuis beland na een frontale aanrijding op de Hoflaan in Heemskerk. Een automobilist raakte bij het uitkomen van een bocht de controle over zijn voertuig kwijt. De wagen gleed dwars over de weg en klapte op een tegemoetkomend voertuig waarin twee ouders en twee kinderen zaten. De moeder raakte gewond en moest voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis. De vader en de twee kinderen zijn met een tweede ambulance eveneens naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

 • Grieks restaurant ontruimd na brandmelding in bovenwoning

  20161223 BrwHmk SR16 33 200HEEMSKERK – Grieks restaurant Olympia aan de Gerrit van Assendelftstraat in Heemskerk is vrijdag rond half zes ontruimd, na een brandmelding in een woning erboven. Voorbijgangers zagen vlamverschijnselen in de bovenwoning op de hoogste verdieping en sloegen alarm. De brandweer was op de kazerne juist bezig met een actie voor Serious Request, en was daardoor snel ter plaatse. Direct werd een onderzoek ingesteld en brandweermensen hebben de deur van de woning geforceerd om binnen te komen.

 • Grote brand in leegstaande woning Velsen-Noord

  MBF 2054 borderVELSEN-NOORD - In de nacht van donderdag op vrijdag is er door een voorbijganger groot alarm geslagen dat er een brand zou wouden in een woning aan de Wenckebachstraat. Direct rukte diverse posten van de brandweer uit met groot materieel. Ter plaatste bleken de vlammen als metershoog boven uit het met riet gedekte dak te komen. De eerste eenheden schaalde daarom al snel op naar grote brand. De brandweer heeft met diverse tankautospuiten en een hoogwerker de brand bedwongen.

 • Grote Cadillac zwaar beschadigd door brand in Beverwijk

  20160414 kerkstraat 3 200BEVERWIJK – Een grote, zwarte Cadillac is donderdagavond zwaar beschadigd geraakt bij een brand in Beverwijk. Het voertuig stond geparkeerd op de Kerkstraat ter hoogte van De Raep, toen omstreeks half zeven ontdekt werd dat de wagen in brand stond. Bij aankomst van de brandweer kwamen de vlammen al onder de motorkap vandaan en was er sprake van veel rookontwikkeling. Met twee stralen hoge druk hebben brandweermensen het vuur geblust. De Cadillac is door het vuur zwaar beschadigd geraakt.

 • Grote reddingsactie voor persoon te water in Wijk aan Zee

  20160820 Strand 3 200WIJK AAN ZEE – De hulpdiensten zijn zaterdagavond een grote reddingsactie gestart bij de kustlijn van Wijk aan Zee, na een melding dat er mogelijk een persoon in zee in de problemen verkeerde. Boten en voertuigen van de Reddingsbrigade en Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) rukten uit, evenals politie, ambulances en de traumahelikopter. De reddingboot van de KNRM was snel te water, op zoek naar het slachtoffer, terwijl de traumahelikopter rondjes cirkelde boven de kustlijn.

 • Grote uitslaande brand in cafe en sportschool IJmuiden (update)

  20160418 zeeweg explosie 04 200IJMUIDEN – In café La Belle aan de Zeeweg in IJmuiden is in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand uitgebroken. Rond kwart voor twee alarmeerde de aanwezige in het café de brandweer omdat er brand zou zijn uitgebroken. Bij aankomst sloegen de vlammen al hoog uit het pand waarop de brandweer direct heeft opgeschaald naar zeer grote brand. In het café waren zo’n 30 gasten aanwezig en daarvan raakte raakte één persoon zwaargewond, het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

 • Grote, nachtelijke zoekactie naar vermiste man in Heemskerk

  20161125 Heemskerk 9 200HEEMSKERK – De hulpdiensten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een grote zoekactie gehouden naar een vermiste man in Heemskerk. De man werd sinds het begin van de nacht vermist vanaf de Aletta Jacobsstraat. Het ging om een oudere, dementerende man van 1.70 meter lang met kort grijs haar. Hij droeg een donkerblauwe pyjama met een blauw vest en had geen jas aan. De politie ging op zoek en stuurde een Burgernet-bericht. Omdat het vermoeden bestond dat de man in het water beland was, werden ook brandweer en ambulance ingeschakeld.

 • Heemskerkse (33) overleden na ongeval op de Noordersluisweg

  20160407 sluis 01 200IJMUIDEN – Een 33-jarige vrouw uit Heemskerk is donderdagochtend overleden na een verkeersongeval. De Heemskerkse reed rond half achter over de Noordersluisweg tussen Velsen-Noord en IJmuiden, toen zij met haar auto door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en in het water terecht kwam. Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, kwamen met spoed ter plaatse om hulp te bieden. Duikers van de brandweer gingen het water in. Het slachtoffer is uit het voertuig gehaald en langdurig gereanimeerd.

 • Hulpdiensten door misverstand in actie voor “auto te water”

  20160523 water sluis 01 200IJMUIDEN – De hulpdiensten zijn maandagmiddag groots uitgerukt nadat er een auto te water zou zijn geraakt op de kop van de haven, aan het Sluisplein in IJmuiden. Rond kwart voor twee kregen de hulpdiensten een telefoontje door een buitenlandse melder, waarbij werd begrepen dat er een auto het water in zou zijn gereden aan het Sluisplein. Meerdere hulpdiensten werden direct gealarmeerd om naar de kop van de haven te gaan. Een boot van de KNRM was uitgerukt en zocht vanuit het water mee terwijl duikers van de brandweer ter plaatse kwamen.

 • Hulpdiensten ingezet na aanhoudingen op Pannenkoekenschip

  20160905 Zuiderkade 10 200BEVERWIJK – Diverse eenheden van politie, brandweer en ambulancedienst zijn maandagavond in actie gekomen na een melding van een verdachte situatie op het pannenkoekenschip aan de Zuiderkade in Beverwijk. Rond negen uur kreeg de politie een melding dat er iets niet in de haak zou zijn op het schip. Politieagenten waren snel ter plaatse en wisten op het schip twee personen aan te houden die daar niet thuis hoorden. Ook roken zij een vreemde lucht op het schip waarop direct de brandweer is ingeschakeld.

 • Hulpdiensten onderzoeken aangetroffen vaten in steeg

  20161119 Beverwijk 6 200BEVERWIJK – Hulpdiensten hebben zaterdagmiddag een onderzoek ingesteld naar twee aangetroffen vaten en een zak afval, in een steeg aan de Munnikenweg in Beverwijk. De politie en brandweer werden gewaarschuwd nadat een buurtbewoner de vaten had aangetroffen en na aanraking een prikkelend gevoel aan zijn hand zou hebben. De jerrycans waren voorzien van gevaaretiket ‘bijtend’ maar het was onduidelijk of dit nog overeen kwam met de inhoud. Een brandweerman met adembescherming en meetapparatuur heeft de jerrycans onderzocht.

 • Hulpverleners bevrijden bekneld kind uit fiets in Beverwijk

  20160702 olieslagerslaan 4 200BEVERWIJK – Hulpverleners hebben zaterdagmiddag een kind bevrijd, dat bekneld was geraakt in een fiets op de Olieslagerslaan in Beverwijk. Tegen vijf uur kwam het jongetje muurvast te zitten met zijn voet tussen het frame en het achterwiel. Daarop zijn de hulpdiensten gewaarschuwd. De brandweer heeft het behulp van een kniptang voorzichtig enkele spaken doorgeknipt. Daardoor kwam het voetje los en werd het kind bevrijd. De jongen is in de ambulance opgevangen en daarna naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek. De hulpverlening trok veel bekijks.

 • Inzet traumahelikopter trekt veel bekijks in Velsen-Noord

  20160909 velsen casino 01 200VELSEN-NOORD – De inzet van een traumahelikopter en veel ambulances, politie en brandweer trok vrijdagochtend veel bekijks in Velsen-Noord. In een woning boven het casino aan de Wijkerstraatweg was een persoon dusdanig ernstig gewond geraakt, dat de heli-arts werd ingeschakeld om ter plekke medische assistentie te bieden aan het ambulancepersoneel. De patiënt werd na de eerste zorg met een autoladder van de brandweer per brancard naar beneden gehaald. Veel buurtbewoners waren ondertussen komen kijken wat er aan de hand was.

 • Jonge wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Beverwijk

  20160419 ongeval 3 200BEVERWIJK – Bij een verkeersongeval in Beverwijk is dinsdag aan het begin van de avond een jonge wielrenner gewond geraakt. De jongen reed op zijn racefiets over de Watermolen, de rotonde van de Laan van Broekpolder met De Meerlanden, toen hij omstreeks kwart over zes werd aangereden door een personenauto. De politie en de ambulancedienst kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd en voor verdere zorg naar het ziekenhuis overgebracht.

 • Jongen loopt ernstige brandwonden op bij brand in schuur

  201604012 brandwonden 7 200BEVERWIJK – Een jongen heeft zaterdagmiddag ernstige brandwonden opgelopen bij een kleine brand in een schuurtje achter de Lingestraat in Beverwijk. Hij was vanmiddag bezig in het schuurtje toen er kort na één uur plotseling brand ontstond. De jongen probeerde het vuur met zijn voet te doven maar liep daardoor ernstige brandwonden op aan zijn voet en zijn been. De vader van de jongen schoot te hulp en liep licht letsel op aan zijn handen. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse om hulp te verlenen.

 • Keukenbrand in appartement Jan van Scorelstraat Heemskerk

  20161031 Heemskerk 8 200HEEMSKERK – In een woning op de eerste etage van een appartementencomplex aan de Jan van Scorelstraat in Heemskerk is maandagavond brand ontstaan. De bewoners waren aan het koken toen omstreeks tien over zeven de vlam in de pan sloeg. De gewaarschuwde brandweer was snel ter plaatse. Eén van de bewoners had de brand toen al bestreden met behulp van een blusdeken. Brandweermensen hebben geventileerd en met behulp van een warmtebeeldcamera gecontroleerd of het vuur zich niet had uitgebreid.

 • Kind raakt gewond bij aanrijding met auto in Beverwijk

  20160409 Grebbestraat 3 200BEVERWIJK – Een kind is zaterdag aan het eind van de middag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Beverwijk. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf uur op de hoek van de Grebbestraat met de Oostertuinen. Vermoedelijk was het jongetje aan het spelen met een bal, toen hij plotseling achter zijn bal aan de weg op liep. Daar reed op dat moment een automobilist. Hoewel de bestuurder naar verluidt niet hard reed, was een aanrijding niet meer te voorkomen. Direct zijn de hulpdiensten gewaarschuwd.

 • Kindje naar het ziekenhuis na aanrijding Laan der Nederlanden

  20161216 Beverwijk 7 200BEVERWIJK – Een kindje is dinsdag naar het ziekenhuis vervoerd na een aanrijding in Beverwijk. Een personenauto met daarin meerdere inzittenden werd rond het avonduur van achteren aangereden door een andere auto. Dat gebeurde op de Laan der Nederlanden ter hoogte van de Hoflanderweg. Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen. Diverse betrokkenen zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Eén van hen, een kindje, werd vanwege klachten naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.

 • Kop-staartaanrijding met vier voertuigen op Rijksstraatweg

  20160728 Heemskerk1024 2 200HEEMSKERK – Op de Rijksstraatweg ter hoogte van de Kerkweg in Heemskerk heeft donderdagmiddag rond vijf uur een kop-staartaanrijding plaatsgevonden. In totaal kwamen vier voertuigen met elkaar in botsing, waarvan twee voertuigen flink beschadigd raakten. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Personeel van twee ambulances heeft de betrokkenen onderzocht. Het letsel viel relatief mee: niemand is naar het ziekenhuis vervoerd.

 • Man (52) overleden bij steekincident in IJmuiden (update)

  IMG 1578 200IJMUIDEN – Bij een steekincident in een bedrijf aan de De Ruyterstraat in IJmuiden is zondagochtend rond kwart over elf een persoon overleden. Dat meldt de politie zondagmiddag. Enige tijd later is in Driehuis een verdachte aangehouden, waarbij door de politie is geschoten. De verdachte was na het incident gevlucht en onder meer met behulp van deelnemers aan Burgernet werd hij gelokaliseerd op de Middenduinerweg. Toen de politie de man uiteindelijk op de Hertogweg in Driehuis wilde aanhouden, reageerde hij niet op aanroepen.

 • Man (80) aangehouden na aantreffen overleden vrouw

  20160404 Raadhuisstraat 200 1BEVERWIJK – De politie heeft maandagochtend een 80-jarige man uit Beverwijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een vrouw. Het lichaam van de overleden vrouw werd rond zeven uur aangetroffen in een woning aan de Raadhuisstraat in Beverwijk, nadat de politie een melding kreeg van een verdachte situatie. De politie meldt dat de overleden vrouw ‘onder verdachte omstandigheden’ is aangetroffen. Er is direct een groot onderzoek gestart. Op de hoek met de Breestraat is een speciale Plaats Delict Unit van de politie neergezet.

 • Man onder invloed van paddo’s springt door raam in het water

  20160520 paddo vls 02 200VELSEN-ZUID – Een Duitse man onder invloed van paddo's heeft vrijdagavond voor veel opschudding gezorgd op DroomPark Buitenhuizen aan de Buitenhuizerweg in Velsen-Zuid. De man sprong rond tien uur dwars door een raam heen, zo de sloot in. Politie, brandweer en ambulancedienst werden vervolgens massaal opgeroepen om de man te redden. Gelukkig was de man vrij snel weer uit het water en op de kant, waarna ambulancehulpverleners en politiemensen zich over hem ontfermden.

 • Man op dak zorgt voor consternatie op de Hendrik Mandeweg

  20161030 Beverwijk 1 200BEVERWIJK – Een man op een dak heeft zondagavond voor de nodige consternatie gezorgd op de Hendrik Mandeweg in Beverwijk. De man was om nog onduidelijke redenen op het dak geklommen en gooide met dakpannen. De gewaarschuwde politie sloot direct de straat af en ambulancepersoneel stond stand-by. Ook de brandweer kwam ter plaatse en vanuit Amsterdam was een ladderwagen onderweg met een speciale sprongredder (een soort springkussen) aan boord. Ook speciale politie-eenheden werden opgeroepen.

 • Man overleden na ongeval met tractor

  5BEVERWIJK - Om half twee vanmiddag is een man omgekomen door een ongeval met een tractor. Op het voetbalveld aan de Adrichemlaan werd met behulp van een tractor het gras omgeploegd. Door nog onbekende oorzaak is de man onder de machine gekomen, waarna hetin het doel tot stilstand is gekomen.. Na de melding rukte direct de hulpdiensten met groot matrieel uit. Ook de brandweer en een traumahelikopter uit Amsterdam kwammen assitentie te verlenen, maar de massale hulp mocht helaas niet meer baten.

 • Man zwaargewond na eenzijdig ongeval met snorscooter

  20160516 Scooter 6 200BEVERWIJK – De bestuurder van een snorscooter is maandagavond zwaargewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in Beverwijk. De scooterrijder reed over de Beneluxlaan nabij de sporthal, toen hij door nog onbekende oorzaak tegen de stoep reed en hard ten val kwam. Hij liep daarbij ernstig letsel op. Politie, twee ambulances en de traumahelikopter met Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen. De heli landde op de sportvelden even verderop.

 • Man zwaargewond na mishandeling op de Breestraat Beverwijk

  20161106 Beverwijk 1 200BEVERWIJK – Bij een geweldsincident op de Breestraat in Beverwijk is zondagavond een man mishandeld. Het slachtoffer is daarbij zwaargewond geraakt. Het incident vond plaats omstreeks kwart over tien. Diverse eenheden van de politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Ook een Mobiel Medisch Team (MMT) uit Amsterdam werd opgeroepen om medische assistentie te verlenen. Ambulancepersoneel besloot de komst van het MMT niet af te wachten maar het slachtoffer met spoed richting het VUmc in Amsterdam te vervoeren.

 • Mannen aangereden bij conflict op de Olieslagerslaan Beverwijk

  20160612 olieslagers 1 200BEVERWIJK – Bij een conflict en aanrijding in Beverwijk zijn zondagmiddag twee gewonden gevallen en enkele aanhoudingen verricht. Het incident vond plaats rond half één op de Olieslagerslaan. De politie onderzoekt nog wat er exact is voorgevallen. Wel is duidelijk dat bij het conflict een man werd aangereden door een auto en daarbij gewond raakte. De auto is bovendien over de voet van een tweede man gereden die eveneens letsel opliep. De betrokken auto is er daarna vandoor gegaan.

 • Muur brandweerpost ontzet door botsing brandweerwagen

  20161129 instorting brw 02 200IJMUIDEN – De gevel van de brandweerpost IJmuiden is dinsdagavond ontzet na een botsing. Een brandweerwagen reed naar achteren en heeft daarbij de muur geraakt van de post aan de Eenhoornstraat in Zeewijk. Deze muur is daardoor behoorlijk ontzet geraakt. Een speciale instorting-container van de brandweer is ter plaatse gekomen en medewerkers van Bouwtoezicht hebben een inspectie uitgevoerd aan het pand. De kazerne is vanavond gestut en morgen zal een aannemer bekijken hoe groot de schade exact is.

 • Omstanders redden man onder invloed uit sloot in Heemskerk

  20160719 Maerelaan 3 200HEEMSKERK – Omstanders hebben dinsdagmiddag een man uit het water gehaald in Heemskerk. De persoon, die volgens de brandweer onder invloed van alcohol verkeerde, belandde rond vijf uur in de sloot langs de Professor ten Doesschatestraat ter hoogte van de Maerelaan. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar omstanders hadden de man toen al uit het water gehaald. Het slachtoffer was wel helemaal onder water geweest en drijfnat geworden. Hulpverleners hebben zich over het slachtoffer ontfermd.

 • Paard na lange reddingsactie uit sloot gehaald in Velserbroek

  20160628 paard velser 03 200VELSERBROEK – Een te water geraakt paard is dinsdagochtend na een langdurige reddingsoperatie uit een sloot gehaald in Velserbroek. Het dier was door nog onbekende oorzaak langs de Oostlaan te water geraakt, waarop om tien voor elf de brandweer erbij werd gehaald om het paard te redden. Het paard zat in de hoek van de sloot en kon geen kant meer op. Met man en macht werd geprobeerd de paard uit de sloot te krijgen. Het dier raakte daarbij zichtbaar vermoeid en moest snel uit de sloot worden gehaald om te kunnen overleven.

 • Pannenkoekenschip Beverwijk opnieuw volgelopen met water

  20160911 schip 10 200BEVERWIJK – Het voormalige pannenkoekenschip aan de Zuiderkade in Beverwijk is dit weekend opnieuw volgelopen met water. Zondagmiddag kwam de melding dat het schip weer erg scheef in het water lag, waarop de brandweer ter plaatse ging. Een pomp met aggregaat van de eigenaar, die het schip tegenwoordig droog houdt, was door onbekende oorzaak uitgevallen. Daardoor was veel water in het schip terecht gekomen. De hoeveelheid water in het schip was teveel geworden om door de pomp van de eigenaar naar buiten gepompt te worden.

 • Pannenkoekenschip leeg gepompt door brandweer

  zuiderkade schip lek 19062016 14 borderBEVERWIJK - De brandweer heeft vanmiddag het pannenkoekenschip aan de Zuiderkade in Beverwijk opnieuw moeten leeg pompen. Het schip was vol gelopen met water en begon steeds schever te hangen. Direct werd de brandweer met spoed ter plaatse gevraagd. Met behulp van een motorspuit en zuigbuizen is er een behoorlijk berg water uit het schip gepompt. Ook heeft de havendienst een kijkje genomen bij het schip. Op 5 november 2015& 19 Februari 2016 was het ook al raak, ook toen heeft de brandweer uren lang water gepompt.

 • Parkeerplaats afgezet na vondst verdacht vat en jerrycan

  20160602 vaten McD 04 200SANTPOORT-NOORD – De politie heeft donderdagmiddag een parkeerplaats langs de Vlietweg nabij de Mc Donalds in Santpoort-Noord afgezet, na de vondst van een verdacht vat. Rond half twee kwam de melding binnen dat er een groot, blauw vat was aangetroffen, waarna brandweer en politie ter plaatse kwamen. Twee brandweermannen zijn met ademlucht om op onderzoek uitgegaan bij het vat. In de bosjes achter het vat werd door hen ook nog een jerrycan aangetroffen die in de sloot lag.

 • Politie zoekt man na brandstichting bromfiets in IJmuiden

  20160530 scooter kenneme 03 200IJMUIDEN – De politie is in de nacht van zondag op maandag opzoek gegaan naar een man nadat er een bromfiets in de brand was gestoken in IJmuiden. Rond half twee stond er een brommer in de brand aan de Kennemerlaan. De brandweer werd gealarmeerd om het vuur te blussen. Na de brandstichting is de politie opzoek gegaan naar een kleine man, normaal postuur met lichte capuchon op een fiets met een kratje. Bij de zoektocht werd onder meer een bericht verspreid via Burgernet met het signalement van de man.

 • Rolstoelrijder gewond bij aanrijding met auto in Beverwijk

  20160927 LaanderNL 13 200BEVERWIJK – De bestuurder van een elektrisch aangedreven rolstoel is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Laan der Nederlanden in Beverwijk. De personenauto draaide vanaf het tankstation de weg op, toen de aanrijding ontstond met de rolstoelrijder die tegen de rijrichting in over het fietspad reed. Voorbijgangers schoten direct te hulp in afwachting van de hulpdiensten. De politie en de ambulancedienst waren snel ter plaatse. Het slachtoffer is op de brancard gelegd en naar het ziekenhuis vervoerd.

 • Scooterrijder gaat ervandoor na aanrijding in Heemskerk

  20160926 JanvanKuikweg 1 200HEEMSKERK – Een scooterrijder is er maandagavond vandoor gegaan na een aanrijding met een andere scooter in Heemskerk. Het ongeval gebeurde rond tien uur op de Jan van Kuikweg ter hoogte van de Laan van Assumburg. Eén van de betrokkenen raakte bij het ongeval gewond. Deze jongen moest door ambulancepersoneel aan zijn letsel worden behandeld. De andere scooterrijder verliet de plaats van het ongeval zonder zich bekend te maken. De politie is direct naar hem op zoek gegaan, maar nog zonder resultaat.

 • Scooterrijder gewond bij ongeval op kruising in Beverwijk

  20161201 Beverwijk 7 200BEVERWIJK – Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in Beverwijk. Het ongeval vond kort na tien uur plaats op de kruising van de Laan der Nederlanden met de Beneluxlaan. Naar het zich laat aanzien, remde de scooterrijder voor een naderende auto en ging daarbij onderuit. De scooter schoof daarbij door tegen de auto aan. De man raakte bij het ongeval gewond. Hij is door ambulancepersoneel gestabiliseerd op een vacuümmatras en voor verdere zorg naar het ziekenhuis vervoerd.

 • Scooterrijder met de schrik vrij na aanrijding op rotonde

  20160502 Beneluxlaan 3 200HEEMSKERK – De bestuurster van een snorscooter is maandagochtend met de schrik vrijgekomen na een aanrijding met een auto in Heemskerk. De scooterrijder werd rond tien over acht aangereden door de pick-up op de rotonde van de Beneluxlaan met de Duitslandlaan. De ambulancedienst en twee politievoertuigen kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De scooterrijder werd door het ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek vooral geschrokken te zijn. De vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis.

 • Sigaretten buitgemaakt bij inbraak in supermarkt Velserbroek

  20161103 Inbraak Dekamarkt 02 200VELSERBROEK - Een groep mannen heeft woensdagnacht sigaretten buit gemaakt bij een snelkraak in de Dekamarkt in het winkelcentrum van Velserbroek. Rond kwart voor vijf werd de politie gealarmeerd dat er een inbraak gaande was aan de Galle Promenade. Meerdere eenheden, waaronder een onopvallende eenheid en een hondengeleider, spoedden zich naar het centrum. De omgeving is afgeblokt op strategische punten om zo de pakkans te vergroten. De drie mannen waren inmiddels fietsend de wijk ingevlucht.

 • Steekincident op de Beverwijkse Bazaar: twee gewonden

  20160508 Bazaar 15 200BEVERWIJK – Bij een steekincident op de Beverwijkse Bazaar zijn zondagmiddag twee mannen gewond geraakt. Dat gebeurde omstreeks kwart over drie in Hal 3. Naast meerdere politie-eenheden en twee ambulances werd ook het traumateam uit Amsterdam per helikopter ingevlogen om assistentie te verlenen. De traumahelikopter landde op het parkeerterrein P5 bij de Parallelweg. De inzet van het traumateam was van korte duur, de heli kon vrij snel weer opstijgen. Ambulancepersoneel nam de zorg voor de gewonden verder op zich.

 • Sterke benzinelucht in flatgebouw door lekkage van scooter

  20160412 Sauerstraat 1 200BEVERWIJK – Een scooter waaruit brandstof lekte heeft dinsdagavond geleid tot een sterke benzinelucht in een flatgebouw aan de Sauerstraat in Beverwijk. Een flatbewoner rook de lucht en waarschuwde de hulpdiensten. Brandweermensen zijn ter plaatse onderzoek gegaan en hebben metingen verricht met behulp van een explosiegevaarmeter. Dat leidde al snel naar een scooter in een van de opslagboxen. De scooter is direct naar buiten gehaald en zelfs buiten kwam er een sterke benzinelucht van het voertuig af.

 • Sterke brandlucht door asbak in flat Euratomplein Heemskerk

  20160926 Euratomplein 2 200HEEMSKERK – De politie en brandweer zijn in de nacht van maandag op dinsdag met spoed uitgerukt naar een flatgebouw aan het Euratomplein in Heemskerk. Bewoners van de vierde etage roken een sterke brandlucht en hadden daarop alarm geslagen. Brandweermensen en politieagenten gingen ter plaatse direct op onderzoek uit. De sterke brandlucht bleek veroorzaakt te zijn door een asbak in een plastic tas, waarbij de inhoud nog smeulde. De situatie was snel onder controle waarop de nachtrust in de flat weer terugkeerde.

 • t

 • Taxi ondersteboven in sloot langs Communicatieweg Heemskerk

  20160724 Heemskerk 7 200HEEMSKERK – Een taxi is zondagochtend in alle vroegte van de weg geraakt en ondersteboven in een sloot beland langs de Communicatieweg in Heemskerk. Het ongeval gebeurde even na half zes ter hoogte van de Hoogedijk. Politie, ambulance en brandweer waaronder een duikteam kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De taxichauffeur wist gelukkig op eigen kracht uit de auto te komen. Hij is door ambulancepersoneel opgevangen en onderzocht. Zijn letsel viel mee; hij is niet naar het ziekenhuis vervoerd.

 • Traumahelikopter ingezet voor hulpverlening aan fietser

  20160516 houtenlaan 06 200VELSEN-ZUID – Diverse hulpdiensten waaronder de traumahelikopter zijn maandagmiddag ingezet om hulp te verlenen aan een fietser in Velsen-Zuid. Rond twee uur kwam de fietser ten val op de Minister van Houtenlaan. Omstanders en een passerende huisartsenwagen boden direct eerste hulp. Politie, twee ambulances en het traumateam uit Amsterdam kwamen ter plaatse om medische hulp te bieden. De traumahelikopter landde op een naastgelegen hockeyveld. Het slachtoffer moest ter plekke gereanimeerd worden.

 • Twee auto's in brand Luxemburglaan Heemskerk

  autobrand luxemburglaan 04042016 10 borderHeemskerk - Om kwart over twaalf kwamen er diverse telefoontjes bij de brandweer binnen over een autobrand aan de Luxemburglaan in Heemskerk. Op het parkeerterrein stonden al twee auto's flink in de brand. De brandweer spoedde zich eveneens als de politie naar de brand. Naast de brandende voertuigen bevonden zich ook nog andere voertuigen, hierop heeft de brandweer op geschaald naar middelbrand.

 • Twee mannen gewond na val van trap in de Nieuwstraat

  20161121 Beverwijk 6 200BEVERWIJK – Twee mannen zijn maandagavond gewond geraakt na een val van een trap. Dat gebeurde rond acht uur in een pand aan de Nieuwstraat in Beverwijk. De melding die bij de hulpdiensten binnen kwam, liet zich ernstig aanzien. Daarom werden direct politie, drie ambulances en een traumahelikopter met Mobiel Medisch Team uit Rotterdam gealarmeerd om assistentie te verlenen. Toen politiemensen en de eerste twee ambulances ter plaatse waren, bleek gelukkig dat het letsel van de mannen minder ernstig was dan aanvankelijk werd gevreesd.

 • Twee personen gewond bij scooterongeval in Beverwijk

  DSC 5349 200BEVERWIJK – Bij een aanrijding in Beverwijk zijn zondagavond twee personen gewond geraakt. Het verkeersongeval gebeurde even na half acht op de hoek van de Schans met de Alkmaarseweg, de Hendrik Mandeweg en de Breestraat. Een maaltijdbezorger op de scooter kwam in botsing met een andere scooter, met daarop twee personen. De omzittenden van deze scooter hadden een rek bij zich, de bijrijdster van de scooter kreeg bij het ongeval een pijp in haar lichaam.

 • Veel files en vertraging door ongeval in de Wijkertunnel

  IMG 9041 2 200VELSEN-ZUID – Een verkeersongeval in de Wijkertunnel heeft donderdag in de avondspits voor veel vertraging gezorgd. Omstreeks kwart over vijf vond er een ongeval plaats in de tunnelbuis van zuid naar noord (richting Alkmaar), waarbij een motorrijder was betrokken. Hulpdiensten werden opgeroepen om assistentie te verlenen. Het is nog onbekend of er gewonden vielen bij het ongeval. Wel was de tunnel volgens weggebruikers korte tijd afgesloten en vervolgens was in de tunnel nog enige tijd een rijstrook afgezet.

 • Veel rook bij zolderbrand Strick van Linschotenstraat

  20161008 Beverwijk 3 200BEVERWIJK – Een brand in een woning aan de Strick van Linschotenstraat in Beverwijk ging zaterdagochtend gepaard met veel rookontwikkeling. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting in een lamp op zolder. De bewoners waren op dat moment thuis en konden zichzelf in veiligheid brengen. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle. Met behulp van een overdrukventilator is de rook uit de woning geblazen. Daarna zijn metingen verricht en kon de woning worden vrijgegeven. Over de schade is niets bekend.

 • Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Velserbroek

  20160927 brand pijlkruid 01 200VELSERBROEK – Bij een brand in een woning aan het Pijlkruid in Velserbroek was dinsdagavond sprake van veel rookontwikkeling. Op basis van de melding schaalde de brandweer vrijwel direct op naar ‘middelbrand’, waarop meerdere brandweervoertuigen met spoed uitrukten. In de woning waren gordijnen in brand gevlogen. Brandweermensen van de eerst aangekomen tankautospuit uit Velsen wisten het vuur vrij snel te blussen. Brandweervoertuigen uit Haarlem en Spaarndam konden onverrichter zake terugkeren.

 • Veel schade bij aanrijding op de Ringvaartweg in Beverwijk

  20160619 ongeval 6 200BEVERWIJK – Bij een aanrijding op de Ringvaartweg in Beverwijk is zondagavond veel schade ontstaan. Een personenauto en een bedrijfswagen klapten even na half negen op elkaar. Politie, brandweer en ambulancedienst werden opgeroepen om assistentie te verlenen. De inzet van de brandweer bleek uiteindelijk niet nodig. De bestuurder van de personenauto is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De overige inzittenden kwamen met de schrik vrij.

 • Veel schade bij forse aanrijding op kruising in Heemskerk

  20160606 heemskerk 4 200HEEMSKERK – Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s in Heemskerk is maandag aan het eind van de middag veel schade ontstaan. Het verkeersongeval vond plaats op de kruising van de Jan Ligthartstraat met de Tolweg en de Plesmanweg. Politie, ambulance en brandweer kwamen met spoed ter plaatse omdat er mogelijk sprake was van beknelling. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat uiteindelijk niet het geval. Ambulancepersoneel heeft de betrokkenen onderzocht maar iedereen hield vooral de schrik over aan het ongeval.

 • Veel schade door wateroverlast aan de Bachstraat Heemskerk

  20160729 Bachstraat 1 200HEEMSKERK – Niet alleen op de Wijkermeerweg in Beverwijk was het raak, ook op de Bachstraat in Heemskerk ontstond vandaag wateroverlast. De hoeveelheid wegstromend water was hier weliswaar minder, de schade was echter groot. Bewoners van een benedenwoning belden tegen zes uur de brandweer, toen zij ontdekten dat er water uit de muur kwam. Brandweermensen stelden een onderzoek in en besloten de muur open te breken om de lekkage op te sporen. Een leiding was bij de bouw verkeerd gemonteerd en nu gaan lekken.

 • Veel schade na brand in muur door wegbranden spinnenweb

  20160827 Acacialaan 8 200BEVERWIJK – Het wegbranden van een spinnenweb heeft zaterdagmiddag tot grote schade geleid aan een woning in de Acacialaan in Beverwijk. De bewoner was met een brander onkruid aan het verwijderen en had ook even een spinnenrag weggebrand bij een raamkozijn van zijn gevel. De bewoner was daarna even weggeweest en zag bij terugkomst dat het kozijn deels was weggebrand. De gewaarschuwde brandweer constateerde dat de brand was doorgesmeuld naar de spouwmuur en mogelijk in de spouwmuur zat.

 • Verkeerschaos na ongeval op druk kruispunt in Heemskerk

  20160706 tolweg 01 200HEEMSKERK - Een motorrijder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval met een hoogbejaarde automobilist. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Tolweg met de Gerrit van Assendelftstraat. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft de voertuigen veilig gesteld en vloeistoflekkage ingedamd. De dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

 • Verkeershinder door ongeval op afrit A22 bij Velsen-Zuid

  20161119 a22 vko 02 200VELSEN-ZUID – Het verkeer dat via de A22 naar Velsen-Zuid wilde rijden ondervond zaterdagmiddag veel hinder door een verkeersongeval. Rond half twee waren er vier voertuigen betrokken bij een kop-staart aanrijding op de afrit van de A22 voor de verkeerslichten bij de Amsterdamseweg (N202). Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse. Een oudere man is door ambulancepersoneel onderzocht. Gelukkig bleken zijn verwondingen mee te vallen en hoefde hij na behandeling niet mee naar het ziekenhuis. Hij is vervolgens door agenten opgevangen.

 • Verkeersproblemen door afgevallen wals op A22 bij Velsen

  20160928 wegwals 03 200VELSEN-ZUID – Het verkeer op de A22 en A208 ondervond woensdagmiddag veel hinder door een afgevallen lading. Een wegwals was van een aanhanger van een vrachtwagen gevallen en lag op zijn kant op de weg. Hierdoor was één rijbaan gestremd en dat zorgde voor de nodige problemen op de A22 en A208. Een te hoge vrachtwagen voor de Wijkertunnel zorgde er ook voor dat het verkeer op de A9 muurvast kwam te zitten. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de exacte oorzaak van het ongeval.

 • Vlam in de pan in woning aan de Elise van Calcarstraat

  20160920 brand 4 200HEEMSKERK – In de keuken van een woning aan de Elise van Calcarstraat in Heemskerk is dinsdagavond brand ontstaan. Omstreeks tien voor half zeven werd ontdekt dat de vlam in de pan geslagen was in de keuken, waarop direct de hulpdiensten zijn gealarmeerd. Brandweer, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse. De bewoner had op dat moment het vuur al geblust behulp van een poederblusser. De pan is daarna naar buiten gehaald. Brandweermensen hebben de woning geventileerd en metingen verricht.

 • Vluchtende jongeman aangehouden op de Tolweg Heemskerk

  20161227 Tolweg1400 2 200HEEMSKERK – De politie heeft dinsdagavond een jongeman aangehouden na een mishandeling in Heemskerk. De mishandeling werd gepleegd bij de jeugdherberg in het Slot Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. Drie verdachten sloegen daarna op de vlucht, waarop de politie direct een zoekactie op touw zette. Ook werd een bericht verspreid via Burgernet. Er werd gezocht naar drie jongemannen, waarvan twee een negroïde uiterlijk hadden en de derde een licht getinte huidskleur. Twee personen droegen een zwarte jas, de derde een rode jas.

 • Vrachtwagen met chauffeur bungelt boven het water in IJmuiden

  20160905 vrachtwagen 05 200IJMUIDEN – Een vrachtwagenchauffeur beleefde vanmiddag angstige momenten in IJmuiden. Rond kwart voor vier ging het mis toen de chauffeur bijna met zijn combinatie vanaf de Trawlerkade de Vissershaven in schoot. De trekker kwam daarbij boven het water te hangen. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet om hulp te bieden. De voorkant van de wagen werd omhoog gehouden door een kraan op een booreiland bij de kade. Ambulancepersoneel en het traumateam stonden ondertussen stand-by.

 • Vrachtwagen rijdt dieseltank lek bij bedrijf in Velsen-Noord

  20160801 diesel 03 200

  VELSEN-NOORD – De brandweer had maandag haar handen vol aan een lekgeslagen dieseltank van een vrachtwagen in Velsen-Noord. De chauffeur was rond het einde van de ochtend met zijn combinatie tegen een stenen muurtje gereden bij een bedrijf aan de Olieweg, waardoor de dieseltank van de vrachtwagen was lekgeraakt. De tank was op dat moment bijna helemaal vol, en de diesel stroomde in rap tempo uit de tank. De brandweer werd ingeschakeld om assistentie te verlenen.

 • Vrachtwagentrailer met oud papier schiet los van trekker

  20160812 Zuiderkade 9 200BEVERWIJK - Een oplegger, geladen met oud papier, is vrijdagmiddag losgeschoten van de trekker in Beverwijk. Het ongeval gebeurde op de Zuiderkade. De trailer klapte op het asfalt en de zware balen met oud papier schoten uit de voorkant van de trailer. De Zuiderkade is door het voorval gestremd voor verkeer. Met een grijper worden de balen karton overgeladen naar een andere trailer. Daarna kan de oplegger geborgen worden. Het is nog onduidelijk waardoor de oplegger kon losschieten van de vrachtwagen.

 • Vrouw (81) zwaargewond na aanrijding door lesauto op zebrapad

  20160817 les vko 02 200VELSEN-ZUID – Een oudere vrouw is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid. De 81-jarige vrouw uit IJmuiden werd even voor half drie aangereden op het zebrapad, door een 33-jarige vrouw uit IJmuiden in een lesauto. Diverse hulpdiensten, waaronder het traumahelikopter met Mobiel Medisch Team uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om hulp te bieden. Het slachtoffer is na de eerste zorg met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

 • Vrouw gewond bij kop-staartaanrijding op rotonde in Beverwijk

  20161216 Beverwijk 3 200BEVERWIJK – Bij een kop-staartaanrijding in Beverwijk is vrijdag tegen de avond een vrouw gewond geraakt. Even na half zes ging het mis op de rotonde van De Meerlanden met de Laan van Broekpolder, toen twee personenauto’s op elkaar klapten. De inzittenden konden hun voertuigen na het ongeval verplaatsen naar de parkeervakken even verderop. Eén van de betrokkenen, een vrouw, had door de klap last van misselijkheid en hoofdpijn. Zij is door hulpverleners voorzichtig uit de auto gehaald en gestabiliseerd op een vacuümmatras.

 • Vrouw gewond, man aangehouden na conflict in Beverwijk

  20160619 conflict 8 20BEVERWIJK – Bij een conflict in een woning aan de Plantage in Beverwijk is zondagmiddag een vrouw gewond geraakt. Politieagenten hebben ter plekke een man aangehouden. De melding van het conflict kwam rond vijf uur bij de hulpdiensten binnen. Diverse eenheden van de politie en de ambulancedienst kwamen daarop ter plaatse. Ook een hondengeleider was aanwezig, maar hoefde niet in actie te komen. Hulpverleners hebben zich over de vrouw ontfermd. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 • Vrouw in scootmobiel aangereden door busje op rotonde

  20160521 Beneluxlaan 2 200HEEMSKERK – Een vrouw in een scootmobiel is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Heemskerk. Ze werd rond kwart over twee aangereden door een bestelbusje op de rotonde van de Beneluxlaan met de Duitslandlaan. Politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Na de eerste zorg ter plaatse is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij. Een politieagente heeft de scootmobiel naar het politiebureau gereden.

 • Vuurwerkafval gaat in vlammen op in Velsen-Noord

  20161007 VelsenNoord 2 200VELSEN-NOORD – De brandweer moest vrijdagavond in actie komen na een melding van een buitenbrand in Velsen-Noord. Op een braakliggend stuk grond aan de Kraandrijverstraat stond een aanzienlijke hoeveelheid vuurwerkafval in brand. Vermoedelijk is het vuurwerk eerder vanavond afgestoken. De politie werd ter plaatse gestuurd om poolshoogte te nemen. Gezien de omvang van de brand, vroegen agenten de brandweer ter plaatse. Brandweermensen hebben de brandende restanten met een straal water geblust.

 • Wasdroger vat vlam in woning aan het Marconihof Beverwijk

  20160826 Marconihof 1 200BEVERWIJK – Een wasdroger heeft vrijdagmiddag vlam gevat in een woning aan het Marconihof in Beverwijk. Bij aankomst van de gewaarschuwde brandweer hadden de bewoners de woning al verlaten en was de stroom inmiddels uit. Brandweermensen zijn direct de woning binnengegaan om de brand te blussen. Daarna is de woning geventileerd en zijn metingen verricht. Door het snelle optreden is de schade relatief beperkt gebleven. De bewoners, waaronder een kindje, zijn door de ambulancedienst onderzocht maar kwamen met de schrik vrij.

 • Zeer grote brand in bedrijfspand Industriestraat IJmuiden

  1 20IJMUIDEN - De brandweer is op Koningsdag met groot materieel uitgerukt voor een zeer grote brand in IJmuiden. Rond half zes werd de brand aan de Industriestraat in het havengebied ontdekt en binnen korte tijd werd er opgeschaald naar zeer grote brand. Grote zwarte rookwolken trokken over IJmuiden en er werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Ook werden diverse ladderwagens en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden.

 • Zeer grote brand verwoest loods aan de Creutzberglaan

  20161224 Creutzberglaan 16 200BEVERWIJK – Een loods achter een woning aan de Creutzberglaan in Beverwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag door brand verwoest. De melding van de brand kwam kort na twaalf uur bij de hulpdiensten binnen. Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen was er al sprake van hevige rookontwikkeling. De brand werd opgeschaald naar zeer grote brand en brandweereenheden uit de hele regio kwamen ter plaatse om te assisteren. Brandweermensen hebben vanuit meerdere kanten de aanval op het vuur in de loods ingezet.

 • Zoekactie bewijsmateriaal in ondergrondse container (update)

  20160806 Politie 11 200HEEMSKERK – Politie en brandweer zijn zaterdagochtend bezig geweest met een zoekactie naar bewijsmateriaal in een ondergrondse afvalcontainer. Enige tijd daarvoor was een Burgernetactie gestart rond het centrum van Heemskerk, vanwege een diefstal. Een oplettende getuige zag dat een verdacht persoon iets weggooide in een ondergrondse afvalcontainer aan de Raadhuisstraat. De politie werd ingeschakeld, die om assistentie van de brandweer verzocht om in de container te zoeken naar bewijsmateriaal.

Twitter

112ijmond Nu online: Auto klapt tegen lantaarnpaal op het Euratomplein in Heemskerk - https://t.co/0HR6ouaTNa
112ijmond Nu online: Auto rijdt door na aanrijding met scooterrijder op Munnikenweg in Beverwijk - https://t.co/i9njnL9L0r
112ijmond Nu online: Pizzabezorger klapt op geparkeerde auto op het Biesland in Beverwijk - https://t.co/pqxJ9sbMf2
112ijmond Nu online: Grote brand aan de Maerten van Heemskerckstraat in Heemskerk - https://t.co/UeakN9ZFOn
112ijmond Nu Online: Kerstbomenverbranding #2020 #Beverwijk #WijkaanZee https://t.co/OVuElCtpo3

Facebook

De website van 112ijmond.nl maakt gebruik van cookies! Wij (en derden) plaatsen deze cookies voor de technische werking en verbetering van de site, het bijhouden van statistieken en voor het weergeven van (gepersonaliseerde) advertenties. Wij vragen dan ook uw goedkeuring. Door op de accepteer-button te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.